Počela Nedjelja crvenog krsta

Foto: TV K3

Svake godine,druge sedmice maja, prnjavorski Crveni krst započinje svoju veliku humanitarnu akciju simbolično nazvanu Nedjelja crvenog krsta.

Iako traje tek 7 dana,mnogi će se obradovati posjeti aktivista Crvenog krsta,jer planirano je niz aktivnosti i još više poklona.A prve poklone,već tradicionalno, dobijaju oni najmlađi-tek rođene bebe prnjavorskog porodilišta.

Zasad je to maleni Luka sretne majke Milice Đuraš koja se iskreno zahvalila i aktivistima Crvenog krsta na lijepim poklonima ali i osoblju Doma zdravlja na ugodnom i srdačnom prijemu.

Nije ovo jedini povod da delegacija Crvenog krsta dođe u porodilište-česti su oni gosti u Domu zdravlja,rado viđeni. Ovakve posjete su ,ističe ginekolog  Ljubiša Cvijanović,veoma korisne pogotovo kao promocija rađanja u eri smanjenog nataliteta.

Nada se da će ovakvih posjeta Crvenog krsta i ubuduće biti  ovom kolektivu.

A još jedan je ,otkako je i osnovan,na listi prioriteta Crvenog krsta.To je Dnevni centar Neven koji okuplja djecu sa smetnjama u razvoju te njihove roditelje.

U nastavku obilježavanja Nedjelje crvenog krsta već u subotu će biti održano regionalno takmičenje iz Prve pomoći i realističkog prikaza povreda na kom se očekuje preko 120 takmičara iz osam opština regije Krajina.Takmičenje će biti održano na poligonu Crvenog krsta u Boriku.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*