Petrović zaustavljen u četvrfinalu Maribora

Na teniskom turniru iz serije “Tennis Europe”, za igrače do 16 godina, koji se ove sedmice igra u  Mariboru, nastupao je i 14-godišnji teniser iz Prnjavora Dražen Petrović.

Zahvaljujući plasmanu na rang listi, Petrović nije morao igrati kvalifikacije, već je ušao u glavni dio turnira. Već u prvom kolu, ispred sebe je imao iscrpljujući meč. Sa druge strane mreže stajao je Ognjen Pavlović iz Srbije, kojeg je nakon velike borbe, Prnjavorčanin porazio 4:6, 6:3, 6:2. U drugom kolu čekao ga je Austrijanac Krontehorf, sa kojim je lakše nego što se očekivalo izašao na kraj, pobijedivši ga 6:1, 6:3.

Protivnik u četvrtfinalu bio je slovenački teniser, četvrti nosilac turnira, i 51. igrač na evropskoj rang listi tenisera do 16 godina Planinšek, koji je u dva seta, rezultatom 6:4, 6:1, porazio člana Teniskog kluba “Olimp 2000”.

Za plasman u četvrfinale ovog jakog turnira, Petrović će dobiti 60 novih bodova, čime će popraviti svoj plasman na rang listi tenisera do 16 godina, gdje se trenutno nalazi na mjestu broj 400. Uspjeh je veći ako se uzme u obzir da Prnjavorčanin ima 14 godina, te da nastupa u konkurenciji igrača do 16 godina.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*