Otkazana 21. redovna sjednica SO Prnjavor – Klub 5 i NDP u raskoraku

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva

Neposredno prije početka 21. redovnog zasjedanja Skupštine opštine Prnjavor ista je otkazana. Kao razloge navode neslaganje Kluba odbornika 5 i NDP-a. Slijede dogovori šefova Klubova, na kojoj će zakazati sljedeću sjednicu koja se očekuje početkom sljedeće sedmice.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić istakao je da su potrebne dodatne konsultacije, a organi SNSD-a će zauzeti svoje stavove koje će predstaviti na sljedećoj sjednici. Već sutra održaće sjednicu Kolegijuma Skupštine, na kojoj će biti utvrđen novi datum održavanja sjednice.

“Potrebno je izvršiti dodatne konsultacije na nivou političkih opcija koji učestvuju u skupštinskoj većini, ja sam iskoristio svoju poslovničku mogućnost koja je u skladu s članom 98. poslovnika, uz konsultacije sa svim šefovima klubova odbornika, jednoglasno smo donijeli odluku da prolongiramo početak sjednice za sledeću sedmicu”, istakao je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić.

“Početak sjednice je prolongiran za sledeću sedmicu, postoje međusobni problemi u funkcionisanju između Kluba odbornika 5 I NDP-a, i ja sam uvjeren da ćemo mi kao najveća politička partija do početka sjednice s njima dodatno izdefinisati njihovo učešće u vlasti te vidjeti na koji način će neki od njih nastaviti dalje,” rekao je načelnik Darko Tomaš.

On je dodao da neće dozvoliti neslaganje kada je u pitanju donošenje odluka oko važnih pitanja kao što je rebalans ili nacrt budžeta.

“Ono što neću dozvoliti da na važnim dokumentima kao što je rebalans budžeta ili budžet za sledeću godinu, da odbornici koji su u većini, jedni predlažu, a drugi ne podržavaju isti. Mi kao SNSD nemamo problem sa funkcionisanjem, ali imaju oni između sebe i u tom kontekstu treba redefinisati odnose, nekima ćemo se sigurno zahvaliti na saradnji”, dodao je Tomaš.

Rasprava o 13 tačaka dnevnog reda, među kojima su i prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta za ovu i nacrt budžeta za narednu godinu, pred odbornicima će se naći tek naredne sedmice.

TV K3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*