OO SDS Prnjavor: Vlast funkcioniše na principu zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca

Foto: A. Atić

U prethodne dvije godine, koliko radi aktuelni saziv Skupštine opštine Prnjavor, ukazivali smo na mnoge nepravilnosti u radu opštinske uprave. Radi zadovoljavanja pojedinačnih želja stranaka i odbornika koji čine skupštinsku većinu i nametanja neodgovarajućih kadrovskih rješenja kršili su se mnogi propisi, pa čak i oni koje je donijela sama Skupština.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor trebalo je da budu razmatrani važni dokumenti za funkcionisanje naše opštine. Odbornici SDS su došli na sjednicu sa namjerom da aktivno učestvuju u raspravi i kao opozicija ukažu na nepravilnosti i loša rješenja za našu opštinu, ali i da podrže ono za šta smatramo da je interesu naših građana.

Nismo imali priliku za to, jer je sjednica otkazana zbog nesuglasica unutar skupštinske većine. Ne želimo da se bavimo kuloarskim pričama, ali sada je svima jasno da ova vlast funkcioniše isključivo na principu zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca. Mir u kući postoji dok se želje ispunjavaju, a ako to nije slučaj, imamo ovakve situacije.

Zbog tako neodgovornog načina rada ne postoji transparentnost u radu opštinske uprave i Skupštine opštine Prnjavor, budžetska sredstva se troše neracionalno i bez donošenja odgovarajućih opštinskih odluka, javna preduzeća propadaju, a njihovi rukovodioci su godinama u statusu vršilaca dužnosti.

Zabrinuti smo zbog ovakvog razvoja situacije i budućim slijedom događaja, posebno u vrijeme usvajanja Budžeta i drugih akata važnih za sljedeću godinu. Ipak, moramo da konstatujemo da sve što se gradi na lošim temeljima, lako se urušava.

Opštinski odbor SDS
Prnjavor

8 Comments

  1. Samo su licni interesi pogledajte sta su uradili sa firmama pitam vas ko gospodari i krcmi ribnjak e moj narode slepi i gluvi neprimecujete sta se desava odose nam omladina zbog ovih zlikavaca i pomamnih novopecenih tzv.gazda

  2. Ko je nabavio peštanove cijevi za potisni i distributivcni vod od grada prema Ceru kako bi svi u gradu imali povelič vodu.Te iste cijevi već pet godina propadaju na mulagića barama, i koje su već u stanju neupotrbljivost.ko ne vjeruje neka provjeri, nije problem.O kakvoj politici u Prnjvoru je riječ ?U Prnjvoru su ostali tragovi vladavine SDS a, i vidljivi su na svakom mjestu.Od komunalne infrastrukture,snabdjevanja grada pitkom vodom,promašene investicije tvornice vode u Drenovi,urbanističke devastacije grada,problema porodilišta,isplate iz budžeta po osnovi nelegalno oduzete zemelej muslimanima u toku rata,oružane i pljačkaške privatizacije državnih preduzeća,i moglo bi se toga mnogo nabrojati,samo je naraod oguglao i obnevidio na sve ovo šta se dešava u javnom prostoru.

  3. Ovu zadnju recenicu treba stalno ponavljati “Sve sto se gradi na losim temeljima se brzo urusava”Ja kada sam to rekao jednom odborniku Snsd misleci na lose uradjenu infrastrukturu dobio sam kritike.Zato za mene su i gradonacelnik i svi odbornici grupa manijaka koji gledaju samo licni interes.

  4. Ko je unistio JKP Park? Doveo do haosa. Gdje su kamioni? Ko je unazadio Dom zdravlja?Ko je unazadio Vodovod? Vi u vrijeme vlasti.Nemate pravo bilo sta reci niti pisati.Jadan narod.

  5. Pa to su od vas i vidjeli, i vi ste sve predhodne godine koje ste bili na vlasti radili u interesu pojedinaca. Sve ista govna.

  6. Postovani prnjavorcani, Jahorina osiguranje su naj veci prevaranti.Ne osiguravajte svoja auta kod njih,neposteni su i ne zele da izadju u susret ni u kom slučaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*