Obavljeno nalaganje gradskih badnjaka VIDEO

Foto: SRNA

Veliki broj vjernika prisustvovao je dočeku i nalaganju badnjaka kod hramova Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Svetog Save u naselju Slatina.

TV K3

Prethodno su svečane kolone sa okićenim badnjacima prošle svim gradskim ulicima.

Centralni badnjak krenuo je sa ergele na Vučijaku, a organizator Petar Radošević rekao je da ni minus 11 stepeni jutros nije moglo spriječiti vjernike da usijeku badnjake.

“To je naša tradicija, naš običaj koji ne smijemo prekinuti. Badnjak je krenuo sa Vučijaka i prošao svim ulicama. Posebno smo lijepo dočekani uz posno posluženje i tople napitke u Budisavskoj i Ulici Živojina Preradovića”, kaže Radošević.

On je istakao da ga posebno raduje što se mladi sve više uključuju u obilježavanje ovakvih događaja i interesuju za stare običaje.

Protojerej Duško Drinić kaže da se dočekom badnjaka i obilježavanjem Badnjeg dana vjernici pripremaju za sutrašnji najradosnijih praznik.

On je blagoslovio današnji i dane koji slijede, te pozvao vjernike da sutra ujutro u pravoslavnim hramovima prisustvuju svetim liturgijama i na taj način proslave Hristovo rođenje.

Doček badnjaka organizovan je u poslijepodnevnim časovima i po mjesnim zajednicama i crkvenim parohijama, gdje će poslije nalaganja biti upriličeno pijukanje za djecu i podjela paketića, dok je za starije mještane obezbijeđeno kuvano vino, te druženje uz muziku.

SRNA

2 Comments

  1. BOŽE TI MOJ KOLA JE TO PREVARA,OVAKO SU NAS LAGALI ZA VREME TITA I MI LUĐACI SLAVILI 25-I MAJ NJEGOV ROĐENDAN,A ON SE RODIO U FEBRUARU.TAKO NAS SADA TI POPOVI LAŽU DA SE TAJ ŽIDOVČIĆ HRIST RODIO U JANUARU,KATOLICI VIČU U DECEMBRU,A ON SE RODI KRAJEM LJETA,AKO VJEROVATI TOJ ŽIDOVSKOJ ISTORIJI BIBLIJI.U JEVANĐELJU SE SPOMINJE DA SU BILE VELIKE VRUĆINE KADA JE JOSIF NA MAGARCU ODVEO ZAJEDNO SA HRISTOM UPUTIO U MIZIR(DANAŠNJI EGIPAT)POŠTO JE IROD(CAR JUDEJSKI) DAO NAREĐENJE POBITI SVU MUŠKU DECU DO DVIJE GODINE?????SADA STAVLJA SE PITANJE.AKO JE TO SIN BOŽIJI DALI TAJ ŽIDOVSKI BOG JAHVA,SAVAOT ILI ELOHIM NIJE IMAO SNAGE URAZUMITI IRODA DA TU DECU NE POUBIJAJU????TAKO SIN BOŽIJI HRIST POBJEŽE KO NAŠ KRALJ PETAR U LONDON,A ŠTA SA OSTALIM???PITANJE SVIM TIM PROPAGANDISTIMA, POPOVIMA DALI VI IMATA ZA OVO POJAŠNJENJE????U SVAKOM SLUČAJU KONSTRUKTIVNO!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*