Novo ime – Danko Kuzmanović

Stihovi, muzika, filozofski tekstovi izviru iz umjetničke duše Danka Kuzmanovića apsolventa na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Kuzmanović koji je član Književnog kluba “Talasi” iz Prnjavora, napisao je brojne pjesme, koje su stale u zbirku koja još nije objavljena. Da bi njegova zbirka ugledala svjetlost dana, da bi svoje pjesme podijelio sa drugima, prijavio se na platformu “Novo ime”.

“Radi se o tome da mladi stvaraoci prijave svoj projekat, u mom slučaju zbirka poezije, i onda se upuštaju u glasanje. Pobjedniku finansiraju projekat. Novo ime, kao perjanica solidarnosti prema društvu, predstavlja samo jedan u nizu projekata kojima Novo RS nastavlja da Grafovu osnivačku viziju pretvara u djela. Konkretna djela od konkretnog značaja za konkretno društvo u kojem, pa konkretno, živimo”, istakao je Kuzmanović.

Ovih dana u toku je glasanje, svaki prijavljeni, ima svoje snove, svoje projekte, ukoliko želite da Danko Kuzmanović bude Novo ime, bićete u prilici da čitate neobjavljenu zbirku, koja će uskoro, iskreno se nadamo, biti objavljena …

Prnjavor.info / Z. A. /

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*