Nepredviđena situacija uživo izgleda simpatično

Foto: Facebook

Emisija „Iz pravog ugla“ na programu televizije K3 je ponedeljkom od 16 do 17 časova. Tokom emitovanja, prema rečima Maje Dakić, urednice i voditeljke, otvorena je telefonska linija, za uključenja gledalaca.

Činilo se da nam nedostaje emisija opuštenijeg formata. Želeli smo da u opuštenom, poslepodnevnom terminu, svakog ponedeljka, od 16 do 17 časova uživo pričamo o životnim i društvenim temama, zdravlju, ishrani, lepoti, roditeljstvu, kulturi. Poenta je da nema „pravog ugla“, jer svako ima svoj „ugao gledanja“. Upravo to promovišemo kroz ovaj TV format – kaže Maja.

Ističe da živa emisija ima svoje mane, ali i prednosti.

-Volim emisije koje idu uživo. Ponekad nepredviđena situacija uživo izgleda simpatično, dok bi, da je snimanje u pitanju, to se ponavljalo, ponovo snimalo, što onda prelazi u mukotrpan posao. Greške su neizbježne i ne treba ih se bojati, ali je dobro da ih se izbegne koliko je god moguće – navodi Dakićeva.

Od ideje do realizacije svakog izdanja, objašnjava ona, put je veoma dugačak.

– Moj posao je da prvobitnu ideju pretočim u konkretnu emisiju. Naravno, u celom timu svako radi svoj deo posla, kako bi emisija na kraju izgledala onako kako smo zamislili. Na televiziji radim 13 godina, tako da sam više nego spremna za novi autorski format. Gledaoci ne vide da u medijima nema stroge podele rada – svi rade sve, tako da je meni sasvim logično da, nakon što odradim pripremu emisije, utanačim sve sa gostima i na kraju budem i voditeljka – rekla je Maja.

Priznajem da nije uvek lako naći prave sagovornike, posebno kada su u pitanju „škakljive teme“.

– Teme su svuda oko mene, oko nas. Samo se zapitam o čemu želim govoriti drugima? Ideje onda dolaze same. Kad odredim temu emisije, onda počinjem razmišljati i o njenom sadržaju. Neko se boji javno reći šta misli, neko ima tremu od kamera, neko iz objektivnih razloga u određenom terminu ne može doći u emisiju… Ali, to su problemi na koje smo svi spremni i uspješno ih rešavamo – kaže urednica i voditeljka.

Na male ekrane, otkriva ona, uskoro će se vratiti „Nedeljno popodne“, koje je „iz objektivnih razloga, bilo na pauzi“.

-Naši verni gledaoci stalno zovu i traže da se „Nedeljno popodne“ vrati u program K3 TV.

Zato verujem da će ova vest mnoge obradovati. Uvek se trudimo da imamo zanimljiv, kvalitetan sadržaj. Ustaljene emisije su nešto što je provereno dobro. To su emisije koje se emituju već 10, 15 godine. Ipak, s vremena na vreme, uvedemo i nešto novo, poput emisije „Iz pravog ugla“ – objašnjava Dakićeva.

Iza svakog uspeha stoji rad

– Nijedan uspeh se ne dešava slučajno. Iza svakog uspeha stoji rad i upornost. Zapravo imam osećaj da me upravo preopterećenost dovodi do najboljeg učinka. Naviknuta sam da imam puno obaveza, pa mi je neobično ako mi svaka minuta nije isprogramirana i ispunjena. Organizacija je veoma važna i biram ljude s kojima provodim slobodno vreme. Baterije punim sa porodicom i prijateljima, jer duboko verujem da sam uspješna onoliko koliko sam voljena. A ja sam zaista voljena i imam tu slobodu da krojim svoj život po meri svog srca i duše. Kćerka Mila, sin Vukota i suprug Branko su moji temelji, na kojima gradim sve – priznaje Maja Dakić

Sanela Jovanović – Blic

2 Comments

  1. Dosta nam je tog rtv servisera i seoskih kino prikazivaca Dakica Milenka ! Dosta je te tranzicije i lopovluka ! Zeljko Repic je vlasnik te televizije na prevaru otete od Milenka Dakica za koga citav Prnjavor zna da nista u zivotu do rata u kome nije ucestvovao nije ni imao ! Dakicu bagro !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*