Nekoliko lokalnih pravaca neočišćeno zbog kvarova na vozilima VIDEO

Zbog kvarova na dva vozila preduzeća “Kusić putevi”, koje je zaduženo za zimsko održavanje putnih pravaca na području opštine Prnjavor, još nisu u potpunosti očišćeni lokalni putevi u Štrpcima, Palačkovcima, Donjoj i Gornjoj Mravici.

TV K3

Predstavnik “Kusić puteva” Vlado Žunić najavio je da bi čišćenje na ovim putevima trebalo biti završeno tokom večeri.

On je naglasio da preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli i rizle za posipanje.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor kažu da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo na terenu i čiste ulice, puteve i pješačke staze. Za sada su sve gradske saobraćajnice prohodne.

Prema informacijama iz ovog opštinskog odjeljenja, “Kusić putevi”, u skladu sa ugovorom, održavaju oko 40 kilometara gradskih ulica sa pripadajućim trotoarima koji ne ulaze u ovu dužinu već se obračunavaju po kvadratu površine, gradski trg i staze u gradskom parku, kao i oko 300 kilometara lokalnih puteva prvog reda i dio lokalnih puteva drugog reda.

Za zimsko održavanje gradskih ulica Beogradska, Vlade Vinčića, Miloša Kondića i Bože Tatarevića, koje su sastavni dio regionalnog puta, zaduženo je Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, odnosno njihov ugovoreni izvođač radova, dok opština Prnjavor ima obavezu održavanja trotoara uz ulicu.

SRNA

11 Comments

 1. Zašto ove godine opstinski funkcioneri nisu čistili snijeg sa trga? Vremenska distanca je najbolji sudija svega.Samo je bilo potrebno da prodje jedna godina i da se shvati kako je bio glup propagandni trik novog načelnika sa čišćenjem grada! Ljudi se sada sa time šegace! Kao i sa tadašnjom njegovom pričom o smjeni direktora Elektra ,eto dobio je novog direktora Kalabica a o Vodovodu i da ne pričam tamo još nema direktora a preduzece polako tone.

 2. Zaboravila SDS-ovska boranija da smo se prije dvije godine skoro podavili u Prnjavoru od snijega!

  Tada je nacelnik bio vas kabadahija a izvodjac isti!

  • Tebi je izgleda puno pliće pamćenje.
   Prošle godine smo mjesec dana bili okovani ledom zato što su maneken od načelnika i poltroni zbog performansa sa lopatama zaboravili da na vrijeme očiste ulice i trotoare.
   Samo nisu imali sreće da snijeg počne da se topi sljedeći dan kao sada.

  • Pa ovo i nije pao pravi snijeg, šta bi bilo da je pao snijeg kao 2-3 januara 2016., koji ti spominješ, 60-70 centimetara dubine, porediš neuporedive vremenske prilike, kredit načelnik ne bi mogao ni za mjesec dana doći iz Banjaluke, pogotovo što ni auto-put nije čišćen.

 3. sve super samo još da se ovi u opštini organizuju na čišćenju , ………..ove godine nije tradicionalno čišćenje bilo još……..

 4. Nema kamiona i traktora u Prnjavoru. Došle akcize pa se mora nešto uštediti al opet narod trpi.

 5. Krajnje neodgovorna i nesposobna vlast za sve! Naravno osim za zaduženja na svim nivoima.Poskupela je nafta i benzin! Tako nesto izvođač radova na čišćenju snijega nije ocekivao pa samim tim i ukalkulisao u cjenu posla.Zato je angazovao manje masina pod izgovorom da su pokvarene.A snijeg ko snijeg vec sutra ce poceti da se topi!

 6. Opet iznenadio snijeg usred zime, kud je to prava elementarna nepogoda, bilo je nanosa snijega i do 25 centimetara, stvarno nemogući uslovi…, o električnoj energiji da se i ne priča, čim su prve pahulje snijega dotakle provodnike niskonaponske mreže i dalekovoda struje je nestalo…

   • Pa dobro navikli smo da nakon snijega, jace kise ili vjetra ostanemo par sati ili dana bez struje. To je jos i dobro, pocele su da se suse sljive za koje vezu bandere… Tako da ce struje nestajati jos cesce a sadnice novih sljiva su jos mlade i nejake…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*