Nedjelja dječijih prava sa Adom (FOTO VIDEO)

Povodom nedjelje dečjih prava, koja se obilježava prve sedmice u oktobru, prnjavorski pab „Pet lampi“ zaposlio je danas posebnog konobara svog sugrđanina Admira Ćurana Adu, korisnika Dnevnog centra ”Neven”. Ado je itekako pokazao da zna da radi ovaj posao – ispunio je i premašio sva očekivanja.

– Konobarišem malo za dječiju nedjelju – kaže Admir Ćuran Ado, korisnik Dnevnog centra “Neven” i marljivo raznosi kafe gostima lokala.

Ideja da Ado služi goste ovog prnjavorskog lokala nastala je još prošle godine, kada je ovaj Pranjavorčanin prvi put bio u ulozi konobara, ističe asistent u Dnevnom centru “Neven” Boško Bijelonić.

– Ado je korisnik Centra “Neven” i mi smo se odlučili na potez sasvim drugačiji od ostalih, a to je da u sklopu Dječije nedjelje zaposlimo našeg Adu na jedan dan. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Branku Đuriću koji nam je izašao u susret i ponudio posao našem drugaru Adi – kaže Boško Bijelonić, asistent u Dnevnom centru “Neven”.

Kafi su se pridružili brojni sugrađani, među njima i načelnik opštine Darko Tomaš.

Kompletan iznos koji je sakupljen tokom Adinog radnog dana, biće uplaćen na račun Udruženja roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“.

(TV K3)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*