Nagrade za najuređenije dvorište Miri Gačić i OŠ “Nikola Tesla” VIDEO

Foto: SRNA

Mira Gačić iz Kulaša i Osnovna škola “Nikola Tesla” u Prnjavoru dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najuređenije dvorište na području opštine Prnjavor.

TV K3

U konkurenciji su bila četiri dvorišta školskih objekata i pet u kategoriji dvorišta stambeno-porodičnih objekata.

Kriterijumi za izbor bili su održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, ukupno idejno i hortikulturno rješenje.

Gačićeva je rekla da je za pobjedu presudna volja za radom i pažnja prema biljkama.

Ona je navela da u dvorištu ima dosta biljaka u čiju njegu ulaže puno ljubavi, a da ideje za uređenje dolaze spontano.

“U radu mi dosta pomaže porodica, posebno djeca. Mislim da bi kod svih građana trebalo da bude daleko razvijenija svijest o uređenju sredine u kojoj živimo i radimo”, dodala je Gačićeva.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” Vojin Gluvić istakao je da na uređenju dvorišta radi uglavnom tehničko osoblje i članovi sekcija, odnosno učenici i nastavnici škole.

Gluvić je podsjetio da ova škola posjeduje i veliki park četinara, čija su stabla stara i po 40 godina, što dodatno doprinosi da dvorište izgleda uređeno i njegovano, i u kome učenici mogu uživati dok nisu na nastavi.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je svima koji su učestvovali na konkursu, a posebno nagrađenima.

“Uvjeren sam da oni na ovako kreativan način, uređujući svoje dvorište, svoj životni ambijent popravljaju sliku o cijeloj našoj opštini. Sigurno je i da ovo nisu jedini domaćini koji lijepo uređuju svoja dvorišta zbog čega želim da uputim poziv da se iduće godine svi koji na sličan način vode računa o svom životnom prostoru prijave i budu dio ove akcije”, rekao je Tomaš.

On je kao pozitivan primjer naveo i izgled dvorišta Dječijeg vrtića “Naša radost”, koje bi već iduće godine moglo ući u konkurenciju najuređenijeg dvorišta jedne javne institucije.

SRNA

1 Comment

  1. Ne interesuje tebe to ko će biti u konkurenciji sljedeće godine.
    Ti ćeš tada odrađivati mandat u skupštini i trošiti druge budžete. Nas ćeš ostaviti nakon što si nas ovako lijepo zadužio i zavadio. To ti je i bio plan od početka, sve mi se čini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*