Mališani na gradskom trgu obilježili Nedjelju djeteta

Foto: SRNA

Polaznici Dječijeg vrtića “Naša radost”, štićenici Dnevnog centra “Neven” i učenici Osnovne škole “Nikola Tesla” danas su na gradskom trgu u Prnjavoru uz igru i ples upoznali sugrađane sa potrebama djece i zaštitom njihovih prava, povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

TV K3

Pedagog u Dječijem vrtiću “Naša radost” LJubica Božunović podsjetila je da su tokom sedmice u ovom vrtiću organizovali radionice na temu “Vjeruj u sebe”, na kojima su djecu učili o njihovim pravima i obavezama.

“Danas smo se družili sa drugarima iz Osnovne škole `Nikola Tesla` i Dnevnog centra `Neven`, a sutra imamo posjetu predstavnika Crvenog krsta i na taj način ćemo i završiti ove aktivnosti”, rekla je Božunovićeva.

Današnje aktivnosti na gradskom trgu podržao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je istakao da opština Prnjavor uvijek podržava aktivnosti koje se odnose na djecu, jer je stvaranje preduslova za zdravo i pravilno odrastanje najmlađih ključno za društveno-ekonomski razvoj lokalne zajednice.

“Osim simboličnog obilježavanja značajnih datuma, bavimo se i konkretnim stvarima. Primjer je Dječiji vrtić `Naša radost`, u kojem je cijena smještaja djece najniža u regionu, a razliku sredstava obezbjeđujemo iz opštinskog budžeta, što najbolje govori o odnosu lokalne zajednice prema najmlađoj populaciji”, naveo je Tomaš.

Tomaš je naglasio da je u posljednje dvije godine u sanaciju školskih objekata na području opštine Prnjavor uloženo više od milion KM.

Nedjelja djeteta se obilježava sa ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti o potrebama djece i njihovim psiho-socijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

SRNA

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*