Ljubić priželjkuje tri boda na startu sezone

Nakon dvomjesečne pauze, sutra počinje Druga fudbalska liga Republike Srpske. Premijeru u novoj sezoni, fudbaleri prnjavorskog Ljubića imaće na domaćem terenu, gdje će ugostiti novajlije u ligi, ekipu Dubrava.

Iza obje ekipe je jednomjesečni pripremni period, koji će gostima ostati u posebno lijepom sjećanju. Dubrave su osvojile četiri turnira, porazivši sve svoje rivale, a za nogom im je pošlo da u kratkom periodu tri puta pobijede prvoligaša Kozaru iz Gradiške. Sa druge strane ekipa Ljubića odigrala je četiri prijateljska susreta, i sva četiri puta je poražena. Kada je u pitanju igrački kadar, gosti su zadržali uglavnom igrače sa kojima su osvojili titulu prvaka Regionalne lige, a tu su i četiri nova fudbalera. Ljubić je u prelaznom roku ostao bez jednog fudbalera, dok je plave pojačalo 6 novih igrača.

Dva rivala nisu igrala takmičarske utakmice, a prethodnih sezona nekoliko puta su se susretali u sklopu prijateljskih susreta. Ambiciozni gosti najavljuju kako će biti hit prvenstva, te naglašavaju kako u Prnjavor dolaze po tri boda. Domaći pak tvrdekako će se za loše rezultate u pripremnom periodu iskupiti dobrom partijom protiv Dubrava.

Favorita u sutrašnjem meču teško je odrediti. Ako se gleda pripremni period onda su to gosti, ako se uzme iskustvo igranja Druge lige, i domaći teren, onda je to Ljubić. U svakom slučaju, jedno je sigurno, stadion “Siniša Peulić” sutra će biti poprište zanimljive fudbalske predstave, koja uz derbi koji se igra u Šamcu, gdje se sastaju Borac i Modriča, spada u najzanimljivi susret prvog kola.

Susret je povjeren arbitru iz Doboja Dariu Vukojević, koji će od 17,30 na stadionu “Siniša Peulić” označiti njegov početak.

Prnjavor.info – Z. Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*