Legenda Ljubića, Prnjavora

Da se legendom može postati još za vrijeme života dokazao je Zoran Jevtić Pingo. Istinska legenda, fudbala, Fudbalskog kluba Ljubić, Prnjavora.

Jevtić je cijeli svoj život stavio u službu fudbala. Odani vojnik Ljubića svoju fudbalsku karijeru započeo je u Ljubiću, u Ljubiću je i završio. Pionir, kadet, junior, senior, veteran, trener. Sve to je godinama unazad bio Pingo, a danas je i dalje u Ljubiću, ne igra, ne trenira, ali kao oružar radi. Mlad je za seniorsku ekipu debitovao, kapitensku traku nosio, oprostio se kao veteran u poznim godinama pomogavši Ljubiću da uđe u Prvu ligu, u čuvenoj utakmici protiv Krila Krajine, kada je Ljubić pobjedom 2:1, na radost tada brojnih posjetilaca izborio plasman u Prvu ligu.

Jevtić u dresu Ljubića (četvrti u redu, stoji)

Pingo je u svoje vrijeme važio za kvalitetnog igrača, desni bočni, kakvog bi svaka ekipa poželjela. Kao takav, u njegovoj fudbalskoj biografiji upisano je 8 mjeseci međunarodne fudbalske karijere, s obzirom da je toliko proveo na Islandu, gdje je branio boje jednog tamošnjeg kluba. Sa Islanda se vratio, tamo odakle je na njega i otišao, u Ljubić naravno. U njemu je završio fudbalsku karijeru, ali ne i svoju misiju, jer ona i dalje traje.

Po završetku igračke karijere, radio je prvo kao trener omladinskih selekcija, a posljednjih nekoliko godina radi kao klupski oružar. U Ljubiću je otkad zna za sebe, u njemu će i ostati dok zna za sebe.

Ima običaj reći da mu je Ljubić kao porodica. Nervozan kad se gubi, kad se lopta ili oprema izgubi, ljut na sudije kad rezultat ne ide željenim tokom, ljut na igrače, na sebe, sve oko sebe. Raspoložen kad se bodovi na kontu nižu, sve to i još puno više, istinska legenda Ljubića, Prnjavora, omiljen kod svih, u, i oko kluba. To je Pingo !

Prnjavor.info – Z. Ančić

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*