Komunalno preduzeće “Vodovod” dobilo novi mini bager VIDEO

Komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Prnjavora, bogatije je novi mini bager, koji će ovom preduzeću uveliko olakašati rad u narednom periodu.

TV K3

Direktor „Vodovoda“ Ljubiša Sibinčić, kazao je kako je po dolasku u preduzeće zatekao uništen i dotrajal vozni park, te da su dio popravili, ali i da su bili primorani na kupovinu novih vozila.

“Iz svojih vlastitih sredstava uspjeli smo nabaiti dva kamiona putara i jedan kedi, a najveći problem su nam bile radne mašine. Imamo tri radne mašine, dvije smo uspjeli da popravimo i stavimo u funkciju, dok mali bager nismo uspjeli popraviti. Tako da smo sa predstavnicima opštine razgovarali i akcenat stavili na mini bager, koji će nam uveliko olakšati rad”, rekao je Sibinčić.

Mini bager koštao je 75 hiljada KM, a kompletna sredstva za kupovinu obezbjedila je opština Prnjavor, a primoredaji nove mašine prisustvovao je i prvi čovjek opštine Darko Tomaš.

“Zadovoljstvo je da će ovaj bager služiti sa otklanjanje kvarova u KP “Vodovod”, ali da on služi i za poslove koji od koristiti za opštinu, prije svega uređenje putnog pojasa u mjesnim zajednicama. Sa tim ćemo osloboditi značajna sredstva, a ta oslobođena sredstva biće upućena u komunalna preduzeća da kupe novu mehanizaciju”, istako je Toamš.

Prednost ove mašine oslikava se u mnogim operacijama, među kojima su i mali troškovi rada. Iz „Vodovoda“ ističu da će i njihove usluge sada biti brže i efikasnije.

Pored obnavljanja voznog parka, KP „Vodovod“ zajedno sa opštinom učestvuje u MEG projektu  sa još devet komunalnih preduzeća iz BiH.

Opština Prnjavor MEG projekat podržala je sa 25 hiljada KM.

(TV K3)

12 Comments

 1. SNSD samo zadužuje i slika se. Optuživali smo Gatarića da radi samo sebi promociju a on je za Tomaša mala maca. Siniša je bar nešto izgradio ovaj se samo slika.

 2. Bice koriscen i za uredjenje lokalnih puteva, svašta, ovo je obična igračka, da ga možda neće koristiti i za izgradnju autoputa.

 3. profesor maternjeg jezika a usta mu se zavrću………..jadna ta djeca koju on uči…….kako to da sada odjednom ne treba prodati službeni auto da se kupi agregat da bi povelič moga točiti…………da li polovni kamioni imaju nalaz vještaka ………….i otkad je on imenovan za direktora ,mora da je tajno kao papu da biraju………..

 4. Ako nisu Aulić i Tomaš obisli kao da nisu ni kupili.
  Koliko je vodovod imao priključaka na povelič od promjene rukovodstva??

 5. Auuuu koliko bi koštao da je neka poznatija marka i nevjerujem baš da taj mini bager košta toliko ili zato što je kupljen kod nas?????

  • Darko ne lupaj gluposti! Cijena je sa PDV-om a bez pdv je 60 i neka hiljada i jeftiniji je bio na tenderu od svih drugih za 5-10 hiljada. Prvo se raspitaj pa laprdaj

    • Vodio nisam ali prirodom posla jer radim za jednu firmu koja se bavi prodajom masina imao sam uvid u tender i cijene jer je sve javno na sajtu javnih nabavki BiH. Ne vidim poentu u tvojim komentarima,mada sta god ljudi radili uvijek ce se naci neko ko sve gleda kroz prizmu negativnog,na zalost!
     Sretno vam i sve najbolje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*