„Kompanija Dušanić“ ide u stečaj?

Okružni privredni sud u Banjaluci pokrenuo je postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja u “Kompaniji Dušanić” iz Prnjavora, u vlasništvu Petra Dušanića.

„Prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja pokrenut je rješenjem od 28. maja 2019. godine. Privremeni stečajni upravnik je Slobodan Pešević iz Kotor Varoša. Rješenjem je određena privremena mjera kojom je “Kompaniji Dušanić” zabranjeno da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom i novčanim sredstvima i mjera zabrane pojedinačnih prinudnih izvršenja pokrenutih protiv stečajnog dužnika i ona se privremeno obustavljaju“, navedeno je u rješenju.

Privremeni stečajni upravnik je Slobodan Pešević rekao je kratko za CAPITAL da se još nije upoznao sa stanjem u preduzeću i da tek treba da ode u kompaniju.

„Kompaniji Dušanić“ su blokirani računi, a prema posljednjim dostupnim podacima u 2017. godini je imala dobit od 38.848 KM i nije imala prijavljenih radnika.

 CAPITAL: M. Č.

15 Comments

 1. Pero ne moze propasti!Taj je nekoliko miliona u kesu sklonio davno u Švicu.Ovo sa stecajem je izigravanje poreskih obaveza i povjrilaca! Živi bili pa vidjeli!

 2. Eto i sad i pero nezaposlen ! Šta da se radi u situaciji kad ništa kreativno ne zna da radi i kad nije školovan , pa izlaz je tu …. ode pero u Njemačku !!!! Tamo ne trba biti školovan i kreativan nego svom svabcicu poslušan !!!!

 3. Kako ste naivni!? Pa stecaj je pokrenuo sam Pero! Otarasice se miliona dugova a nekretnine ce ostati njegove!
  Pero ti si KRALJ!

  • Franja dobro je da nisi krivousti. Ako ti je ovaj kriminalac (Pero D.) Kralj onda nešto nije dobro sa tobom.Idi bee leči se ili vodi kriminalca sebi kući neka ti cijepa drva!!

   • Dok je narod ratovao on je pomoc od dijaspore za borce strpao sebi u dzep.Obogatio se i niko mu nista ne moze komplet vlast i ona prije o ova sada stoji uz njega.A narod i borci se pljackaju i dalje zbog neplacene tv pretplate borcu plijenite sijacicu i stoku.Zato je Pero kralj a narod je stoka.

 4. Tebe Perin fan ja bi zatvorio u te iste hale i da mu radiš za 300 maraka neprijavljen. Proklet bio dan kada ga je ugledao Prnjavor!

 5. Bitno je da je prokleti Pero uzletio sa poslom (švercom) u krizno vrijeme i da je kad su ta vremena prošla tresnuo i razbio se kao staklo od beton. Želio bi da ovakav tip ,,biznismena,, nikad ne bude poslovan čovjek u Prnjavoru. Reponja i Nemanja preko njega (Pere) prali su ratni porez pod izgovorom da snabdijeva Prnjavor strateškim namirnicama jer je neposredna ratna opasnost. Oni su švercovali dok su u Prnjavor vojnicio VRS stizali u saducima. Kako ga narod zbog pljačke proklinjao u toku rata (pisala je kletva na današnjoj fasadi banke)poslije rata je potono. O prevari ulaganja vaučera i drugih promašenih marifetkuka klasičnog kriminalca netreba trošiti riječi!! Nema više narodnih para i odmah propast!! Pomenuti krimosi mnogo su koštali Prnjavor!!!

 6. uzecu ja to za jedan vaučer,ali prvo moram da vidim koga da prevarim za taj vaucer,jer tako je radio i Pero,prevario ljude za vaucere pa kupovo firme,dosla cica na kolica.ako hoce gazda Pero nek dodje kod mene da radi,malo cu mu dati u parama,malo u hrani ,malo u benzinu….tako je i on ponizavao ljude koji su kod njega radili

 7. E Pero ako čitaš sada.Da sam na tvome mjestu,onolike hale dole stoje prazne,kupio ni masine i poceo proizvodnju bilo čega i pokazao zavidnicima ko sam.Bilo čega bicikla,ili tolet papura maramica za nos,sarvieta,mokri maramica,soljnjaka papirni veliki itd.Puno srece

 8. Super.Evo imam dva vaucera,taman da mogu to da kupim i nevrijedi vise.Koliko je on ono govorio pribe dvije godine sto miliona evra…sad samo dva vaucera vrijedi i to da vrati kusur od vaucera..ako neces nedam ni ta dva vaucera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*