Kalabić redovan, Stanić aktivan

Centri civilnih inicijativa objavili su Izvještaj o monitoringu rada Narodne skupštine Republike Srpske od 1. 1. do 30. 6. 2017. godine.

U Narodnoj skupštini RS sjede i dva poslanika iz Prnjavora, Drago Kalabić (SNSD) i Miladin Stanić (SDS). Od 24 zasjedanja Narodne skupštine u pomenutom periodu, Kalabić je bio redovan, te je prisustvovao na svim zasjedanjima. On je postavio jedno poslaničko pitanje, a ima i osam diskusija. Malo manje redovan, ali više aktivan od Kalabića bio je Miladin Stanić. On je prisustvovao na 17 zasjedanja, uz 13 diskusija, postavio je 2 poslanička pitanja. Od ukupno 83 poslanika, njih 39 bilo je na svim zasjedanjima. Najmanje vremena u skupštinskoj sali proveo je Dragomir Vasić (SDS) koji je bio na svega 5 zasjedanja.

U bazi podataka CCI-a navode se i mjesečna primanja poslanika koja se kreću od 1785,00 do 3000,00 konvertibilnih maraka. 64% poslanika zasnovalo je radni odnos u Narodnoj skupštini, čime njihova mjesečna plata iznosi 2550,00 KM, za 36% poslanika koji nisu zasnovali radni odnos, mjesečna primanja iznose 1785,00 KM, ako se na to doda minuli rad, kao i primanja za obavljanje dužnosti predsjednika ili potpredsjednika Kluba poslanika, ili predsjednika radnog tijela, iznosi pojedinih poslanika dostižu i do 3000,00 KM.

Kada su u pitanju poslanici iz Prnjavora, treba naglasiti da je Miladin Stanić član Odbora za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu, dok je Kalabić član Odbora za bezbjednost, Odbora za ustavna pitanja i Odbora za boračko-invalidsku zaštitu.

Prnjavor.info – Z. A.

4 Comments

  1. Njih dva su i suvlasnici jedne prnjavorske firme.Zato nikada nisu na Skupstini napali jedan na drugoga.Bratsi djele profit a narode ti se kolji oko politike!

  2. Kalabic je jos clan Orla Gorla nevladine organizacije iz Prnjavora gdjje se donose daleko važnije odluke vezane za pice i ranu bez čega nema razvoja nase kako države tako i lokalne zajednice.MiladinSzanic je veoma aktivan kao poslanik ali mu zato trpi proizvodnja crnog i polucrnog sumuna u Mlinpeku.

  3. KADA ĆE BITI KONKURS ZA DIREKTORA VODOVODA I DOMA KULTURE, DOSTA JE VIŠE ZAPOŠLJAVANJA U OPŠTINI I VODOVODU BEZ KONKURSA , OVI ODRAŠE ĐONOVE I TELEFONE PO ASFALTU NA TRGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*