Kako su prošli kandidati iz Prnjavora: Tomašu najviše vjeruju Prnjavorčani

Centralna izborna komisija BiH (CIK) objavila je jutros prve preliminarne rezultate za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. 

Već ranije smo saznali ko su novi članovi Predsjedništva BiH, predsjednik Republike Srpske, a ono što nas zanima su svakako i kandidati sa područja opštine Prnjavor. Na listi kandidata sa područja naše opštine za Parlamenturanu skupštinu BiH bili su Dragan Mektić (SDS)  koji je u Prnjavoru osvojio 3.497 glasova, a na nivou izborne jedinice 19.404 i Dragana Tomaš (SDS)  koja je u Prnjavoru osvojila 2.410, a na nivou izborne jedinice 4.420 glasova.

Kada je u pitanju Narodna skupština Republike Srpske na listama stranaka našla su se 22 kandidata iz Prnjavora, od kojih je najbolji rezultat ostavrio kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata Darko Tomaš. Tomaš je u Prnjavoru osvojio 5.911 glasova, dok je na nivou izborne jedinice dva dobio 9.886 glasova. Nosiocu liste SDS-a Miladinu Staniću povjerenje je ukazalo 2.738 glasača iz Prnjavora, dok je na nivou izborne jedinice  Stanić osvojio 4.498 glasova. Treba istaknuti da je 7 od 22 kandidata osvojilo 1000 i više glasova kada je u pitanju i Prnjavor i izborna jedinica 2.

Najslabiji izborni rezultat od 22 kanadidata iz Prnjavora, imala je Željka Anakijevski kandidat Ujedinjenje Srpske, kojoj je povjerenje ukazalo 27 glasača iz Prnjavora, odnosno 94 na nivou izborne jedinice.

Kandidati iz Prnjavora – glasovi na nivou naše opštine i izborne jedinice

 

Prnjavor.info / Z. A.

 

 

 

11 Comments

 1. Znacajan pad rejtinga kod Tomasa!Sa 12000 na 5000.To je rezultat odbacivanja najblizih saradnika a uzimanja Zunica, Sikarca,Zivkovica,Sancanina.Ta bratija gdje se god pojavi to mirise na propast.Do lokalnih izbora razgoni to Darko ako mislis obnoviti mandat!

 2. Dali se iko zapitao,kako neko ko dobiva mizeran broj glasova decenijama,decenijama obavlja najvise Republicke duznosti.Evo vam odgovor,sastavlj dobre koalicije i nepristaje ninasta drugo osim na najvisi nivo vlasti,a glasovima nije zadluzio ni da bude presjednik opstine,ucijenjujuci i jedan i drugi patriotski blok.Zadto mu se to omogucava decenijama pitam i jedne i druge.Da je iskoristio Sds to je sad jasno.

 3. Odgovor vam je…..pitajte onoga sto vam je rekao,narod zeli promjene…i evo promjena nezele njega i glasaju za gospodina Ivanica.Sasvim prosto.Sta nije jasno?

 4. Dok je PDP svanulo,izgleda da se nama iz SDS smrklo.Ko ce od nasih bistri i umni glava odgovoriti.

 5. Jasno je sasvim da smo se takmicili,i Snsd je odnio pobedu,to je ok.Ali nemogu da verujem,da smo dopustili da nas Ivanic tako izradi,alo ko snosi odgovornost ljudi moji.Nikada nismo imali tako malo poslanika.E sad nek se Ivanic pravi englez cifra je bila dobra.

 6. Sta to od jutros bruji u gradu,masovno nezadovoljstvo SDS sa.Da su tesko prevareni od Ivanica i PDP.Sad ssm pogledao oni nisu dobili neki 700 glasova PDP ili 0,4 posto u Prnjavoru.Daleko ispod cenzusa.A imaju samo upola manje poslanika u parlamentu Srpske.Narod pogotovo sa sela koji je htio da glasa za Sds nije se snasao i dao glasove PDPiz neznanja.Ko ce biti odgovoran zbog ovoga?Kao sto rece jedan jutros kako to,moja baba ima vise koza u Corlama nego PDP glasova a imaju 9 poslanika a SDS 18.Izgleda da je Ivanic izvukao i jare i pare.

 7. Ништа ни мени није јасно. Избори прођоше, не би „обојена“ револуција; резултати су прихваћени мирно, трезвено и достојанствено… живот тече даље.
  Пролази већ и други дан од завршетка избора а у јавности мук, необјашњива тишина. На порталу Прњавор.инфо три осврта (чланка) а само један једини коментар. Коментар је кратак, једна реченица из које избија незадовољство, без улажења у меритум ствари.
  Нема, дакле, коментара разочараних гласача, али ни оних који су здушно навијали за побједничку страну. Сви ћуте, у невјерици су, питају – шта ово би!? Гласали за Вукоту а „искочи“ Жељка! Нема логике или прихватљивог објашњења. Сада се у недоумици питају какав је то зулумћар претумбао резултате. Нема друге, него да је у питању шејтан умјешао своје прсте, а могуће је и да су ванземаљци побркали кандидате и страначке интересе – да направе смутње, онако из пакости како само они знају, од којих ћемо се опорављати до следећих избора а можда и даље!

 8. Koliko je Tomaš naobecavao radnih mjesta, vode, puteva i ostalog malo je glasova i dobio. Jedino je dobro što drži riječ

 9. колико видим то је сада гласала она разлика са гатарићем………треба питати МИКИЋА како је одзив војника СНСДС…….

  • Kad bolje razmislim upravu si Slobo.Mladjo je bas englez bas dobro poentirao.Sasvim sigurno ima sto rece i pare i jare. Glasove SDS i pare.Treba te sve glasove evrice ups funtice prebrojati.Nek je neko i njih nasamario na njihov racun.A moglo je sve SDS biti.A sad ni mandati ni funtici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*