INSAJDER OTKRIVA: Drago Kalabić pred rehabilitacijom u SNSD-u

Nekadašnji član Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a te bivši dugogodišnji poslanik u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH, Drago Kalabić, uskoro bi trebalo da bude zvanično vraćen u stranačko članstvo, saznaje Insajder.

Izvori našeg portala otkrivaju da se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nedavno sastao sa Kalabićem, koji je, podsjećamo, sredinom decembra prošle godine isključen iz stranačkog članstva, te da mu je, navodno, obećao da će uskoro zvanično poništiti odluku o isključenju.

– Postoje najave da bi Kalabić uskoro trebalo da bude zvanično rehabilitovan, odnosno da će Dodik poništiti odluku o njegovom isključenju iz stranke. Pominju se čak i kombinacije da bi Kalabić, nakon što bude vraćen u najviše organe SNSD-a, trebalo da dobije i neku poziciju na nivou zajedničkih institucija BiH poslije formiranja nove vlasti – tvrde naši izvori.

Drago Kalabić je odlukom vrha SNSD-a bio isključen iz svih organa i članstva u stranci zbog, kako je navedeno, kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a.
Nakon objavljivanja odluke o isključenju iz stranačkog članstva u decembru prošle godine, Kalabić je za to direktno optužio sadašnju predsjednicu RS Željku Cvijanović.

– Ovo je jedna neviđena frustracija Željke Cvijanović koja zna zašto je ovo uradila i za koju ću imati par pitanja u narednom periodu – rekao je tada Kalabić.

On je tada tvrdio i to da se njegovim izbacivanjem iz SNSD-a “pravi mjesto” za prebjege iz SDS-a.

– Kako sam razumio, oni su mene isključili da bi napravili mjesta za Obrena Petrovića. To je kao ono na slavi – ustani kume da sjedne žirant! Istih smo gabarita tako da će imati mjesta. Ako je to zamjena, nemam tu vrstu problema. Ljudi koji će sada praviti političku stvarnost sa Cickom Bjelicom, sa Obrenom Petrovićem, sa svim tim likovima, to je druga politička grupacija i platforma od one sa kojom je SNSD došao 2006. na vlast i koju sam ja prihvatio, a koje se ne odričem nikada i za koju bih ponovio sve što sam tada radio – govorio je Kalabić.

Insajder.in

16 Comments

 1. ovaj politicki diletant nikad vise u snsd, jer toliko pljuje snsd i dodika , mislim da bi se sam sebe sramio kad bi se vratio u stranku, mada on nema ni obraza ni srama, on jedino moze u neku novu stranku ako se osnuje, jer je sve stranke promijenio, a i snsd kakv je takav je kad bi ga vratili, to bi bilo katastrofa

  • Risto.Ni Kalabic ni Snsd nemaju ni obraza ni srama ovo je stara vijest i da znas Kalabic je u Snsd i danas.

 2. Dragu moze neko voljeti ili ne voljeti, ali on je imao “petlju” da kaze kao stranacki kolega nesto u u “brk”, i to ne bilo kome nego vodecim licnostima iz SNSDa.Ocigledno je, da je Drago bio u pravu, inace ga ne bi rehabilitovali.
  Za pohvaliti kod Kalabica to, da je iskljucenje iz partije dostojanstvene podnio i nije odmah otrcao na Federalne medije da pljuje po vrhu SNSDa i Republici Srpskoj, kao sto to u slicnim slucjevima mnogi radili. Nemojte misliti da ga Hadzifejzovic sa FACE TV nije vec zvao na “pljuvanje” po RSu, Dodiku i Cvijanovicevoj.
  Zasto gledati na ovo kao nesto negativno? Ja vidim da su obje strane iz ovoga nesto naucile, i da je i jedna i druga strana ovim dobila.

 3. Drago vrari se da nauciš ovog malog šišmiša pameti!Mali se ponaša kao da je Bog, a ti si ga napravio!

  • Vučino!! Nisi un pravu! Njih je Baja napravio. Drago je otpisan i na sadašnju političku svcenu teško da se vrati! Ali vrijeme donosi nešto novo!!

 4. [quote=KAMIKAZA post_id=293291 time=1477323619 user_id=195]
  Drago Kalabic nije jos na vrhuncu svoje politicke karijere,za njega ce se jos cuti.Onog momenta kad podje sunovrat SNSDa on ce da dostigne svoj vrhunac ,koliki ce taj uspjeh biti zavisi od puno faktora.Ali ce biti daleko veci od dosadasnjeg.
  [/quote]

  OVO JE MOJ POST IZ okt.2016,
  DALI JE SUNOVRAT SNSDa POCEO ?

 5. I opet se obistinila ona moja tvrdnja,da Kalabic ne moze da umre (politicki) bez glogova kolca,zalud su se neki radovali,opet ce on vama krv da pije. 😉

  • A ko se to uplasio Drage i ko ce to pojesti govna.Drago je bio i ostao u Snsd jer ga stiti od kriminala i nisam ni vjerovao da su ga izbacili.To mu je bio samo dobro placeno odsustvo i sad je tu da kupi gladove za Snsd pa ce ponovo u dobro placeno odsustvo.Ne smije se on da makne iz Snsd jer su tu dobro uvezani u kriminal.

 6. Dragina rodbina je porijeklom iz Kneževa (Vrhovine).Vrovac je to snalažljiv, netreba se za njega brinut, kako gođ ga bace dočeka se na noge!!

 7. Koliko san puta napisao da je Kalabic uvijek uz Snsd a glupani uvijek misle da je on toboze veliki kriticar Snsd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*