Informativni sastanak o aktivnostima vezanim za proizvodnju i otkup krastavaca kornišona

Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače da predstavnici firme “Carl Кuehne” d.o.o. iz Кozarske Dubice koja se bavi organizovanjem ugovorene proizvodnje krastavaca kornišona, organizuju informativni sastanak koji će biti održan 12. februara 2019. godine (utorak) sa početkom u 11,00 časova u prostorijama JU Centar za kulturu Prnjavor.

Predstavnici firme “Carl Кuehne” će prezentovati planirane aktivnosti vezane za proizvodnju i otkup krastavaca kornišona na području opštine Prnjavor. Takođe, Odjeljenje obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Prnjavor da je u toku realizacija Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, finansiranog od strane Međunarodnog fonda za ruralni razvoj (IFAD), a koji implementira Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi. U toku dosadašnjeg rada identifikovani su neki lanci vrijednosti među kojima je i lanac vrijednosti za krastavce kornišone, a biznis plan lideri su “Carl Кuehne” d.o.o. Кozarska Dubica, ZZ “Gračanka” Gračanica, “AM-Đogić” d.o.o. Živinice. Navedena preduzeća imaju u cilju proširenje kooperantske mreže kroz organizovanje proizvodnje i otkupa krastavaca kornišona. Start-ap paketi se finansiraju na sljedeći način: 40 % – projekat,10 % – Opština Prnjavor i 50 % – proizvođač (žene i mlađi od 40 godina imaju dodatnih 10 % podršk iz projekta). Pri zasnivanju proizvodnje krastavaca kornišona svim proizvođačima će biti obezbijeđen kompletan repromaterijal, koji će se otplaćivati kroz proizvod (50 % od ukupnog start-ap paketa), a otkup cjelokupne proizvedene količine je zagarantovan. Za sve dodatne informacije zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u kancelarije odjeljenja ili putem kontakt telefona 051/660-860.

Opština Prnjavor

6 Comments

  1. Evo šanse i našim gastarbajterima da ne kukaju za rodnom grudom i ne predstavljaju se kao žrtve svega i svačega da se vrate i bilo šta pokušaju sami osmisliti a ne samo slušati svabu 40 godina kako ih usmjerava od tacke a do tacke b i obrnuto . A onda kad dodju na godišnji odmor ne možeš od njih doći do rijeci , sve znaju Ko , šta i kako treba . Pokušajte bilo šta sami osmisliti !!!!!!!!!

  2. Samo ti radi i guraj kame uz brdo! Vec je vidjena ovdje slicna prica sa puzevima,cveklom,malinama,ljesnjacima…

  3. Gdje su oni mudraci sto uvek pitaju kolika je plata … Evo im sad sanse da i oni budu gazde i rade samo za sebe direktno …

    • E poslodavac, poslodavac ako sebe sam tako nazivas .A radnici ti jedva prezivljavaju. Ovi mudraci sto pitaju za platu, imaju i po nekoliko hiljada eura mjesecno čisto,pa ti vidi ko je sad mudrac,hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*