In memoriam: Mladen Ćurić Klinjo

Danas nas je napustila još jedna istinska sportska legenda, Mladen Ćurić Klinjo.

Rođen je 1950. godine, od malih nogu, fudbal je bio njegov izbor. Dok su mnogi izabrali da budu igrači, da daju golove, on se odlučio da stane između stativa. Golman o kojem se pričalo, koji se tražio u to vrijeme. Nastupao je za banjalučke klubove Borac i Željezničar, potom za Mladost iz Kotor Varoša, a iz Kotor Varoša u sezoni 1974-75. dolazi u prnjavorski Ljubić. U Ljubiću je branio dugi niz godina, završio svoju igračku karijeru, započeo trenersku. Radeći kao trener golmana, poznat po strogoći i disciplini Kljino je uspjevao godinama od prnjavorskih mladića napraviti dobre golmane, koji su čuvali Ljubićevu mrežu.

Sa terena ga je bolest odvojila, ali se nije predavao, borio se, odolijevao, na stadion kao navijač dolazio. I tako sve do danas, kada je njegovo srce prestalo da kuca. Otišao je još jedan čovjek, koji je za vrijeme života postao legenda, i koji nikad neće biti zaboravljen.

Komemoracija za Mladena Ćurića Klinje je sutra u 13:30h u Domu culture, a sahrana u 14:30h kreće iz kruga Doma zdravlja.

Prnjavor.info – Z. A.

1 Comment

  1. +×+Вјечна ти памјат добри и големи човјече, лака ти црна Земља и Бог да ти душу прости+++
    Рашо

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*