Gradska ulica dobija naziv po doktoru Slavku Šušku

Foto: A.Atić

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor danas su jednoglasno usvojili odluku da ulica od kružnog toka na ulazu u Prnjavor do hotela “Siti” dobije naziv po doktoru Slavku Šušku, specijalisti ginekologije i akušerstva u prnjavorskom Domu zdravlja, ranije posthumno odlikovanom Poveljom opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine.

TV K3

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, koji je uz načelnika opštine Darka Tomaša predlagač ove odluke, izrazio je zadovoljstvo što je prijedlog usvojen jednoglasno i podsjetio da bi odluka trebalo da stupi na snagu za sedam dana.

Simić je naveo da je uz ovu tačku usvojen i zaključak da nadležno opštinsko odjeljenje i skupštinska komisija u roku od šest mjeseci izvrše analizu, predlože izmjene i dopune o sadašnjim nazivima ulica na području ove opštine.

Tokom skupštinske rasprave bilo je prijedloga da naziv Ulica doktora Slavka Šuška nosi dio sadašnje Ulice Laze Lazarevića, u kojoj je doktor živio i koja se nalazi pored Doma zdravlja, ali je prevagnula činjenica da promjena naziva ulice u dijelu grada kako je danas odlučeno privrednim subjektima iziskuje manje troškove izmjene upisa u sudski registar, dok bi građani zbog promjene naziva ulice morali mijenjati lične dokumente.

Izneseno je i obrazloženje da je Regulacionim planom predviđeno da se u dogledno vrijeme mijenja sadašnji izgled ove ulice kako bi dobila mnogo ljepši izgled.

Šef kluba odbornika opozicionog SDS-a Slaviša Jenjić naveo je da je ova stranka predlagala da pod tim nazivom bude jedna od ulica koje se nalaze pored Doma zdravlja.

“Smatrali smo da bi to bilo korektnije i prikladnije, ali nakon obrazloženja predlagača podržali smo taj prijedlog. Mi smo i za to da dio ulica oko Doma zdravlja nose nazive po imenima doktora koji su obilježili neko vrijeme, pa i da Dom zdravlja dobije naziv po doktoru Šušku”, rekao je Jenjić.

On je dodao i da je SDS, u skladu sa poslovnikom, danas uputio u skupštinsku proceduru prijedlog da se sjednice Skupštine opštine zbog transparentnosti uživo prenose putem besplatnih “Jutjub” kanala, ali da to nije dobilo podršku skupštinske većine.

Na današnjoj sjednici, posljednjoj pred ljetnju pauzu, pred odbornicima je bilo 14 tačaka dnevnog reda.

SRNA

15 Comments

 1. Zasto ne objavljujete moje komentare.Zelio bi da znam da Vas vise ne pratim. Hvala unaprijed

 2. Kad sam Nacelnik misli za odbornike da bi prenos skupstine i njihov rad bio rijaliti ,pa sta treba vise?!
  Jos im samo fali maca diskrecija i zmaj da upotpune show..Skup bolida i mentola zajedno sa narodom koji glasa za njih..Nikad ovdje napretka nece biti..

 3. Sta je Dr.Susak? Polozio zivot za Srpsku ili je brat Gojka Suska! Cobanin predlozio,a ovce digle repove. Sramite se uz duzno postovanje Dr.Suska.

 4. Uspijevaju iznova da me iznenade ovi naši doktori, masteri i kupovni diplomci. Nisu oni krivi, već ja što sam bila glupa i glasala za njih.
  Zašto niste objasnili da ste skratili ulicu Svetog Save i taj dio iz ko zna čijih interesa preimenovali?
  Odvadi od Svetog Save, on nema nikog svog u ovim krajevima.
  Pomolite se kad uspijete, možda vam oprosti. Ako znate da se pomolite, naravno.

 5. Ispunjen kriterijum,u nas znaci da je neciji privatni interes stavljen ispred interesa zajednice…da nije nedaj Boze Peri srce slabo …
  Hoce li se sutra i Doktoru Milicu dodjeliti ulica,bio je ako ne grijesim Dr. u trecoj generaciji iz te porodice..jako dobar Doktor,ili Kadribasicu a bio je tu i jedan crnac,i on je bio jako dobar,ma bilo ih bar 50 dobrih prije rata..eto tom crncu ja ni ime ne pamtim,sramota a mogli smo mu ulicu dodjeliti,glupo je sada da pise ulica Dr. Crnca. 🙂 Stvarno postujem Dr. Suska i njegov doprinos gradu i narodu ali se blamirate do kosti,prvo jer on nema nikakve istorijske zasluge a drugo ova ulica nije ulica sto neko rece i nema ni jednog stanovnika,trebalo je ako je toliko stalo da se Dom Zdravlja nazove po njemu ili neka druga zdravstvena ustanova.

 6. Gospodine Savršeni čega se to bojite? Kakve se to bludne radnje dešavaju u skupštini da nisu za nas obične?
  Ja sam glasao za tebe i priučenog predsjednika skupštine i volio bih da čujem šta pričate. Da čujem ko i kako komentariše sve što se radi. Možda se plašite zato što bi se čuo muk. Gomila kupljenih za sitne pare, među odbornicima i onima što sjede iza.

 7. KAKO NAPOKON DA SE OTKRIJE KO JE VELIKI BRAT ODGOVOR NAĆELNIK , KAŽE DA SU KAMERE U SKUPŠTINI OPŠTINE SAMO ZA RIJALITI A SAMA ČINJENICA JE DA SE SAM PRIJAVIO ZA RIJALITI U OKTOBRU A UZ TO JOŠ UVODI KAMERE U GRAD ……..SVI U GLJIVE

 8. Uz duzno postovanje prema Dr. Susku i njegovom radu ne mogu a da ne kazem da je za ovaj grad bilo puno zasluznijih gradjana a da im sen ni ime ne pominje.Imali smo toliko zrtava,toliko ljudi, momaka koji su umrli za ovaj grad.Ako uzmemo da je Srbima bila obaveza da brane Srpstvo pa tako i da shvatimo ignorisanje tih zrtava,zasto se ne sjetiste nekoga od ostalih koji su isto tako mogli da odu u Svedsku a oni ostase da umru sa svojim komsijama.Bio bi to lijep gest na koji bi i taj Doktor bio ponosan da je ziv.Ovako ostade sumnja da ste se njega sjetili jer mu je sin Dr. ciju uslugu trebate za nekog svoga.Pa cisto da vas ne moze odbiti jer ste eto vi njegovog oca u zvijezde digli.A da ste stavili Jugino ime ili Beglerovica ili nekog drugog palog borca od ostalih cija imena ne staviste u crkvu na Vucijaku ,na tu ulicu kraj dzamije bilo bi logicnije.

 9. Svaka cast pokojnom doktoru i clanovima njegove porodice te da se njima licno unapred izvinem za ovaj komentar i da napomenem da nije ni u kom slucaju uperen protiv njih niti bi zelio da se neko osjeca omalovazen, prozvan ili slicno.. Ali moram da pitam da li su ti koji su odlucivali o tome svemu nekad negdje putovali ili bar na gradskim kartama gledali kako se dodjeljuju imena ulica po gradovima.. po mogucnosti da to budu trajna imena koja mogu decenijama opstati i koja imaju neko znacenje. Samo kod nas Banjalucka ulica vodi u Gornju Mravicu, Beogradska nevodi nikud itd. Pa vi od kruznog toka do vrha grada sad imate 4 ulice… Hallo.. 4…a u principu je samo jedna… a i da pitam ??? Sto bi gradjani placali zamjenu dokumenata kad njih niko i nepita kako ce se zvati ulica u kojoj zive… Mislim da se ponasate neodgovorno kako prema narodu koji zivi u gradu, tako isto i prema onim ljudima cije ime skidate a pogotovo i prema onima cije ce ime ulice nositi..

 10. Zašto osramotište dr Šuška i porodicu, predsjedniče skupštine?
  Rekoste da je ispunjen kriterijum broja stanovnika, načelniče. Koliko stanovnika grada će da ima tu adresu? Nijedan.
  Džamija, pumpa, auto-moto, kafane, roštiljnice i kockarnice.
  Vi ste dno dna!

 11. Какво мишљење начелник општине има према одборницима СО Прњавор, када каже да није за преносе преко YouTuba да се од Скупштине не прави неки ријалити програм? Како он то види СО као “Фарму” или “Парове”. Начелниче, народ је бирао одборнике, не ви! Ако је народ бирао, народ има право да их гледа и коментарише њихов рад. Ви немате право да то забраните народу, који је изабрао и вас са 12 000 гласова!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*