Blog-ovi Rajka Vasica i Citati forumasa "Zmija"

Politička dešavanja u Republici Srpskoj i BiH

Moderators: vrsta8472, KAMIKAZA

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Bosna i Hercegovina

Post by bičbožiji52 »

Uvjek više vidi onaj što je na brdu, nego onaj što je pod brdom, ima Srba u Sarajevu, naravno da ima, samo ne smiju reći da su Srbi dok ne prijeđi stupsku petlju :smt006
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

Nigdje na ovom svjetu ne smijes reci da si Srbin a da se prije toga malo ne okrenes oko sebe,pa cak ni u Beogradu. :wink:
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

bičice , shvatam tvoju ironiju na moju metropolu :smt002 i zaista ona džamija na petlji (tako reći na ulici) je najveće ruglo Sarajeva (nešto ko vaša fontana na trgu) , ALI Stup je u ratu bio neutralan --linija razgraničenja --ničiji , i danas sutra će biti i ničiji i svačiji kad završe petlju. (groblje , katoličko je zasad najljepše na Stupu , otuda valjda i ona džamija na ulici). da se zna :evil:
Srpska politika im je i dala "iza Stupa" tj. ono naše , sad pričaju da su napili Miloševića i uzeli mu to naše Sarajevo iza Stupa. U Nedžarićima odmah poslije Stupa i danas se skreće za Istočno , ko tada kad je nastala prva podjela tj. u torove , i tad 92 bila je tu ta granica. Tako da je taj Stup vrlo interesantan tj. njegov urbani i saobraćajni razvoj .
Danas sutra da one vehabije i azijati krenu na nas naša ideja bila bi samo --vratiti do Stupa. I nemoj biče da pričaš kako na Stupu nisi Srbin :smt006

Image

a tu se , na Stupu skreće grlici :D u Bojnik :D
imam moćno pero - jezik srpski

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Bosna i Hercegovina

Post by bičbožiji52 »

Draga Grlice nema tu nikave ironije ovih 10 zakonski člnaka o Sarajevu su pun pogodak onoga ko ih je pisao, i teško bi bilo šta tome dodati ili oduzeti nažalost to je tako sviđalo se to kome ili ne.
mackdizdar wrote:Sarajevo je danas najtužniji, najsmješniji, najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj. Licemjerje i glupost njegovih sadašnjih stanovnika postaje nešto što ih ontoloski odredjuje. Grad kvazi umjetnika, kvazi političara, kvazi sportista...Grad čiji sadašnji stanovnici sami sebe ubjeđuju da nešto vrijede i da su nekome bitni a svjesni su da je to laž ali svjesno i gordo žive u toj laži jer drugog izbora i nemaju."
Evo deset minuta buljim u ovaj tekst i neznam šta bi dodao,biblijiski pogođeno,baš onako u sridu kako bi rekao Dalmatinac.
mackdizdar wrote:Grad u kojem se fukara obogatila preko noći na muci svojih nekadašnjih sugrađana, na koje i dan-danas gledaju sa zavišću, zlobom i neuspješno prikrivenom mržnjom. Grad iz čijih stanovnika isijava mržnja na samu pomen bilo čega što je srpsko. Plitki u svojim hedonističkim shvatanjima života, oličenim u bureku, ćevapima i fildžanu kafe kao i čuvenim izrekama "novi dan nova nafaka" ili "pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o". Nesposobni za objektivno, dublje, sagledavanje stvari, bez ikakvog smisla za organizaciju i loši improvizatori.
Baš kao da je mene pitao, pisac ovih redova,čista andićvska pamet ili mešina mudrost.
mackdizdar wrote:Do te mjere uživljeni u ulogu žrtve, misle da im pripada pravo na apsolutnu istinu. Uvijek spremni da pokažu na "svog komšiju Srbina, vojnika Armije BiH" kao, eto, primjera njihove tolerancije i multietničnosti a već nakon minut, kada se "kamere ugase" tom istom Srbinu psovaće majku srpsku i četničku, govoreći drugom muslimanu "svi su ti oni, bolan, isti". Tapšaće te po ramenu, gledati u oči i govoriti "pa eto nisu svi Srbi zločinci"
Baš tako, na jednoga sjedi zavezanog u vreći, a sa drugim mezetluči i teferići .šta ti misli onaj na kome sjediš,isto ti misli i onaj koji s tobom mezetluči.
mackdizdar wrote:Puni kompleksa proizašlih iz mentalne i fizičke inferiornosti, nesposobni da obuzdaju svoj pokvarenluk kao logičnu posljedicu toga, pravdaju to nekim, tobože sarajevskim duhom, a koji nije ništa drugo nego pokriće i alibi za provincijalni duh, osrednjost (najblaže rečeno) i primitivizam. Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodaštavanjem u stilu "Halo, pisac, napiše li se šta", a što je tipičan primjer gore navedenog. Da nije riječ o čak i simpatičnom nepriznavanju autoriteta i nepoštivanju veličine pokazalo je vrijeme. Tu se radi o zlobi, nepatvorenoj zlobi. U Sarajevu se, jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv. "sarajevskog duha". "Sarajevske raje". Ne kaže se džaba "čega se pametan stidi budala se ponosi".
Pa nije se ni čuditi što su Andrća bacili pod noge ,jer i pisac ovih 10 zapovjedi o Sarajevu je pročitao Andrića nebrojno puta jer me ovaj tekst neobično podsjeća na Andrića.
mackdizdar wrote:Kad smo već "kod čuvenog sarajevskog duha "70-ih i 80-ih a čime se muslimani ponose, iz samo letimičnog pogleda na imena nosioca gradskog duha tog vremena može se zaključiti da oni ne samo da nemaju razloga da budu ponosni nego nisu suštinski ni učestvovali u dešavanjima tog vremena. Tek tu i tamo pokoji bljesak kao npr. Mirza Delibašić, Tuzlak ali zanimljiv podatak je da je u toj čuvenoj utakmici u Grenoblu kada je Bosna postala prvak Evrope u košarci, najbolji igrač bio jedan Srbin, Žarko Varajić, sa najvise postignutih koševa. Skoro je izašao Bosnin "Almanah" gdje su opisani najveći uspjesi kluba i zanimljivo je da Varajić uopšte tu nije spomenut od strane uređivača!! ?? Ima još gore Blagoje Vesković je osnivač Bosne i sekretar, i on je pokojni. Nema njegove ulice, dvorane. Kad umre Srbin to je normalno, kad umre Bošnjak to je strašno! ??
Velika sramota i grehota, sa ojom se želi po svaku cijenu mjenjati ne samo sadašnjost i budućnost već i prošlost,nažalost.
mackdizdar wrote: Istorija se nasilno prekraja i prepravlja, ali kad mogu sa imenom i jezikom zašto ne bi i sa tamo nekim "vlaškim" košarkašem. Kao i svaka "novokomponovana" i neiživljena "nacija u pelenama" muslimani su skloni euforiji bez ikakvog utemeljenja i uporišta. Drskost, bezobzirnost i nezahvalnost su glavne karakteristike. Nisu rijetki oni koji su u ratu utočiste našli u Srbiji a sad sipaju drvlje i kamenje po srpskom narodu. U Sarajevu, "oličenju multietičnosti", pravoslavni popovi ulicom hodaju bez mantije po preporuci vodećih ljudi SPC, što nikad nije bilo, nisu rijetki slučajevi fizičkog napada i premlaćivanja pravoslavnih sveštenika a po prvi put u istoriji grada u Gradskoj vlasti nema ni jednog Srbina, takav slučaj nije zabilježen ni za vrijeme NDH. U Sarajevu apsolutno svi isto razmisljaju, kao po jednoj matrici, i pozicija i opozicija i obični ljudi.
Pa Srbima je u Sarajevu gore neko crncima za vrijeme aparhejda u Južnoj Africi,samo im je prednost što nisu obojeni pa se mogu prikrivati,a da nisu vozili bi se posebnim gradskim prevozom.
mackdizdar wrote:Najnormalnije je čuti na Bosninoj košarkaškoj utakmici "Ubij' Srbina" iako im pola tima čine Srbi a najbolji dokaz iskompleksiranosti nacije je skandiranje "Puši *****, ko te ****, može Bosna i bez tebe, Jugoslavijo", pa i na utakmici Bosna-Litvanija koja nikakve veze nema sa Srbima. Mržnja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dižu glavu. Ili misle da su ojačali, ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane "pumpa" ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni. Sarajevo je grad gdje se dva muslimana između sebe nikad neće pozdraviti sa "Dobar dan" a ako hrišćanin uputi taj pozdrav muslimanu ili će odgovoriti preko one stvari ili će mu samo reći "Kako ste"! Po svaku cijenu hoće da se razlikuju".
Eto neki dan na utakmici Sarajevo Borac sve se ovo pokazalo tačno kao vremenska progonoza Nebojše Kuštrinovića.
mackdizdar wrote:arajevo je grad gdje se skoro svakodnevno dešavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihičkim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline. Posljedica toga je bježanje od stvarnosti koje se ogleda kroz razne psihičke probleme ili odavanje alkoholu i narkomaniji. Čest slučaj je da se i čisti Srbin predstavlja kao Hrvat radi dobijanja bilo kakvog posla, jer je Hrvatima ipak malo lakše u Sarajevu a o djeci iz mješovitih brakova da i ne govorimo. Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin. Mlađe sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane, vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pečat pripadnice agresorskog, genocidnog, naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi srpsko ime, nego kobajagi neutralno: Damir, Dado ili Zlatan, sljedeće koljeno je već Muhamed.
Za vrijeme Sulejmana Veličanstvenog sigurno je Srbima bilo bolje,bez da se i pogleda daleko poznata tv serija koja neke istoriske fakte obrađuje.
mackdizdar wrote:Oni muslimani koji su oženjeni Srpkinjama to ističu sa ponosom, opet kao primjer "kosmopolitizma", "multietničnosti" i "tolerancije" ali samo da se Vlasi ne dosjete. Po Islamu je dozvoljeno da muškarac musliman oženi nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru, ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti sta će vam reći. Ima da je se odreknu preko novina. Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem se u picu ne stavlja svinjska šunka ni u jednoj piceriji u gradu. Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pričati o svim Srbima kao koljačima i divljacima ni ne sluteći da u autu vozi baš jednog Srbina jer on zna da je Sarajevo jednonacionalan grad i baš ga briga. Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.
U Teheranu gdje su Šiti na vlasti nije kao u prosunitskom Sarajevu koje želi da blista u punom svom očaju i bijedi ljudskog duha,prepuno malaograđanštine i raznih medijokrtetluka raznih vrsta.
mackdizdar wrote:Gavrilo je tu za oslobođenje Bosne od crno-žute monarhije ispalio hice! Vladimir Perić-Valter, Vaso Miskin-Crni... su život dali za Sarajevo. Crnom su i ulicu prebili ili predili. Blum, i mnogi graditelji.. su ostali i umrli. Otisli su Meša, Kusta, Nele, Brega, Tifa, Bebek... Sa čim sada u svijet? Oćel' se mlada branit poderanim gaćama? Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovića, Divjaka, Pejanovića, Tifu). Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.
Kad bi mogli Miljacku bi okrenuli da teče uzbrdo, jer je možda i ona četnikuša i agresorka koja teče sa srpske teritorije,ako ne teče onda ponire.
mackdizdar wrote:Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama. Sarajevo je grad gdje su Srbi prisiljeni da prodaju svoju imovinu u bescijenje. Sarajevo je grad iz kojeg je otišao svako normalan i svako ko je imao gdje a kad umre još ono malo srpskih i hrvatskih bakica i tetkica i kad se bagra dočepa i tih preostalih stanova, Sarajevo će postati stopostotno multietnički grad ali od šiptara, sandžaklija, pokojeg bosanskog muslimana, iranaca, pakistanaca, turaka i ostale islamske "brace". Sarajevo je grad gdje će svaki kvart za par godina imati svoju džamiju. Sa 40 broj je narastao na 100. Sarajevo je siv grad. Sarajevo je drugi grad. Sarajevo je muslimanski grad. Možda je vrijeme da i ime mijenja. Nije to više ono Sarajevo.
Sarajevo tugo moja :smt006
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

Ma jebes grad kome je Prnjavor zapad. :)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Bosna i Hercegovina

Post by bičbožiji52 »

Pa Prnjavor je evropski grad, šta ti hoćeš Prnjavoru :?: :!:
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

Mala Evropa :D a ne Evropski grad. :D
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Bosna i Hercegovina

Post by bičbožiji52 »

:lol: :lol: :lol: Domaćinska igra riječi :lol: :lol: :lol:
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

ma pričajte vi šta god hoćete , čije god daje meni nema ljepšeg grada :) ljepše klime, još bolje vode :)
imam moćno pero - jezik srpski

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

:smt033 Jos vam samo fale Laktaski pasnjaci. :smt005
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

CIA: Klinton bio pristrasan prema Bošnjacima, iako su napadali Srbe
O očiglednoj pristrasnosti američke administracije govori i dokument CIA iz avgusta 1994. godine, u kojem Majkl Rouz, general UN-a na terenu, upozorava da bi kršenje zaštićenih zona trebalo da se odnosi i na Bošnjake



Administracija Bila Klintona je znala da Bošnjaci zloupotrebljavaju zaštićene zone UN-a napadajući Srbe radi provociranja NATO intervencije, ali je ovo pitanje ignorisala ili umanjivala njegov značaj, vidljivo je iz dokumenata koje je objavila američka Centralna obaveštajna agencija (CIA).


Zaštićene zone su stvorene 16. aprila i 6. maja 1993. radi zaštite bošnjačkog stanovništva od srpskih napada i počinjenih zločina tokom 1992. i u prvoj polovini 1993. Ali dokumenti jasno pokazuju da su Bošnjaci svesno zloupotrebljavali zaštićene zone, a da SAD, iako su to znale, nisu tome pridavale pažnju.

Primer kako je to funkcionisalo je otkriven u dokumentu od 13. aprila 1994. godine, o dvoiposatnom sastanku direktora u Vašingtonu na kojem je raspravljano o efektima vazdušnog udara protiv Srba zbog napada na Goražde. Samo u jednoj rečenici, u sredini teksta, usput je napomenuto da su napad u stvari isprovocirali Bošnjaci, ali se toj činjenici ne pridaje nikakva pažnja, piše list “Nezavisne novine”.


- Pri kraju sastanka, zamenik je napomenuo da UN veruju da su napade u području Goražda isprovocirali muslimani – ističe se u zapisniku sastanka.

Nakon ove primedbe i dalje se razgovara o načinima kako zaštititi zonu Goražda i naterati Srbe na povlačenje bez osvrtanja na ovu informaciju. Na narednom sastanku o temi Goražda, održanom 22. aprila 1994. godine, opet je razgovarano o efektima bombardovanja Srba, srpskom izazivanju, sprečavanju daljih srpskih osvajanja oko Goražda i drugim sigurnim zonama.

- Na kraju, učesnici sastanka su izrazili zabrinutost najnovijim analizama CIA i DIA da Srbi neće dalje značajno napredovati u Goraždu – istaknuto je, a da pritom nije objašnjeno zašto bi činjenica da Srbi neće dalje napadati Goražde uopšte bio razlog za zabrinutost.

Slične stvari su se dešavale i u drugim zonama, kao na primer u Bihaću. U dokumentu od 21. novembra 1994. godine raspravljano je kako stvoriti ekskluzivnu zonu bez oružja oko Bihaća.


Direktori dalje raspravljaju šta će biti “okidač” za žešću akciju protiv Srba zbog napredovanja ostvarenih nakon muslimanske ofanzive od 24. oktobra. Umesto adresiranja muslimanske ofanzive iz zaštićene zone, direktori i u nastavku raspravljaju o načinu izvođenja vazdušnih udara protiv Srba. U dokumentu od 27. novembra 1994. CIA procenjuje da je cilj srpskih napada na bihaćki region onemogućavanje ofanziva bosanske armije iz džepa, a ne zauzimanje grada.

Drugačije od Bihaća nije bilo ni u zaštićenoj zoni Sarajevo, kao što se može videti iz dokumenta od 17. oktobra 1994. godine, u kojem je ponovo raspravljano o sankcijama protiv Srbije, ukidanju embarga na oružje Bošnjacima i srpskim pretnjama ofanzivom u Sarajevu. U jednoj rečenici je napomenuto:

- Skrećemo vam pažnju da Srbi prete da će napasti vladine snage, oko 500 vojnika, u demilitarizovanoj zoni na planini Igman, ako se ne povuku do četvrtka. Pre dve sedmice francuski UNPROFOR je nasilno uklonio 500 vojnika bosanske vojske iz te zone i uništio njihove rovove – ističe se u dokumentu, koji dovoljno govori sam za sebe.


Učesnici sastanka u Vašingtonu se, međutim, ne bave ovim kršenjem zaštićene zone od Bošnjaka, nego se bave planovima daljih akcija protiv Srba.

O očiglednoj pristrasnosti američke administracije govori i dokument CIA od 12. avgusta 1994. godine, u kojem Majkl Rouz, general UN-a na terenu, upozorava da bi kršenje zaštićenih zona trebalo da se odnosi i na Bošnjake. U tom dokumentu piše da su se neke odluke NATO-a potencijalno odnosile i na napade protiv Bošnjaka, ali da bi kršenja od Bošnjaka morala biti “flagrantna” da bi bili odobreni napadi protiv njih.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

KAMIKAZA wrote::smt033 Jos vam samo fale Laktaski pasnjaci. :smt005
a baš nisam htjela da komentarišem povratak konoplje u 21. vijek, al eto kad me vučeš za jezik. Stvarno impresivno za jedne Laktaše mora se priznati :D možda su ljudi zasijali toliko jer su htjeli ulje da proizvode koje dokazano hrani , liječi ... kako ste tako neracionalni :P odma "pronađena tona droge" -- to vijest ,ako se u Hrvatskoj već može naručiti to ulje (koje je sigurno užasno skupo) zašto Mile ne bi bio prvi koji će to oprobati kod nas , al onako ispod ruke --da se ne zna :smt005 :smt005 prošlo vrijeme Ronhila , novo tržište, novog doba, traži nove proizvode :lol: one jabuke sigurno se ne isplate kad svaka kuća mora imati makar jednu jabuku ...
Moja baba kaže da se nekad od konoplje pravila i odjeća i kreveti a sad zabranjena biljka . :|
imam moćno pero - jezik srpski

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Bosna i Hercegovina

Post by ZMIJA »

Što se tiče CIE i njenih ,tajnih dokumenata koji su kao izašli na vidjelo dana i nisu Bog zna nešto otkrili šta mnogi nisu znali,što znači da i CIA nije više ono šta je kao nekad bila.
Da je Klinton bio pristrasan prema Bošnjacima znaju, i one tete ili bake što proaju bjeli mrs na tržnici.
Najnovije objelodanjivanje samo nekih dokumnata CIE u suštini neće ništa pokazati u smislu da se dođe do bilo kakave približne istine o građanskom ratu na teritoriji cijele bivše Jugoslavije.
Sadašnje samo djelimično objelodanjivanje samo nekih dokumenata vezanih za građaniski rat, je poput ženskog kupaćeg kostima koji sve otkrije ali ipak ono glavno ostane nevidljivo za radoznale posmatrače,ali pošto je moda čudana tradicija pa se vremenom i te kako mjenja,možda i tajni dokumenti CIJE jednog dana
ostane na nivou kupaćeg kostima ala smokvinog lista,a iskreno se nadamo kad ode Bil Klinton sa ovoga svijeta, gore kod Svtog Petra da će se CIA i njeni tajni dokumenti a koji su vezani za istinu o građanskom ratu u BIH sama CIA biti na nudističkoj plaži.
Samo stvaranje zaštićenih zona u toku građanskog rata je bio preduslov za veliku prevaru i manipulaciju ratnim zbivanjima,kako klintonove asdministracije tako i samog političkog vođstva Bošnjaka u Sarjevu.
Da je to istina govore i sami Bošnjaci iz Srebrenice,poput Hakije Meholjiće,gdje su oni u ovoj zaštićenoj zoni,bili planirano žrtvovani od samog Alije Izetbegovića, tako što su im iz Sarajeva u zaštićenu zonu helikopterom doturali naoružanje iz Sarajeva sa kojim su iz zaštićene zone napadali srpske položaje i tako stvarali preduslov za ono šta će se na kraju desiti u Srebrenici.
Planirano žrtvovanje sopstvenog naraoda u cilju izazivanja opšteg napada NATO pakta na srpske položaje nije samo zaštićena zona Srebrenica već i tuzlanska kapija i sarajveska tržnica Markale,koje su nesporno bili povod za napad NATAO pakta na srpske položaje.

Srećom da Srbe nisu optužili za hemijsko oružje, kao što su optužili Sadama Huseina u Iraku, i što sada pokušavaju optužiti Asada u Siriji, a sve u srbu opšteg napada na na one koji nisu bili u diskursu američkih interesa.

Nažalost srposko ratno vođstvo nije bilo doraslo složenoj situaciji u ratnoj BiH pa su činili upravo ono što su Ameri jedva čekali a to je vezanje zarobljenih mirovnjka za bandere, što je bila opasna propagandna bomba koja je odjeknula u cijelom svijetu i tako su Srbi izgubili medijski rat sa 3:0
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

grlica wrote:Stvarno impresivno za jedne Laktaše mora se priznati :D
:D Laktasi su uvjek bili poljoprivredni kraj, :D sve im je radjalo sto su zasijali,pa cak i lopovi :smt005
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Bosna i Hercegovina

Post by ZMIJA »

KAMIKAZA wrote::D Laktasi su uvjek bili poljoprivredni kraj, :D sve im je radjalo sto su zasijali,pa cak i lopovi :smt005
Neznam kakav je poljoprivredni kraj sarajevsko romanijiski region,gdje su uzgojeni najveći lopovi u istoriji srpskog naroda, od Radovana,Momčila,Eleza ,Ždrala malog Mirka i ostalih, i šta se god posije samo oni niknu ,ne treba ih uopšte zalijevati ,prskati ni okopavati ,rastu kao gljive poslije kiše :smt005 :smt005 :smt005
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

zaboravio si dodati grlicu u ovaj sarajevsko -romanijski region --- pa makar među ove gljive :smt005 :D
imam moćno pero - jezik srpski

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Bosna i Hercegovina

Post by ZMIJA »

Ti si Grle naše gore list, sa obronaka Motajice i Ljubića i teško uspjevaš na višoj nadmorskoj visini od 700 metara :lol: :lol: :lol:
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

Grlica tamo ima sve,samo joj jos nasa voda nedostaje :D nigdje nema tako kvalitetnog mulja kao u nasim cesmama. :smt005 ljudi u svjetu placaju velike pare da se kaljuzaju u ovako necemu,a mi to imamo za marku po kubiku. :)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

nedostaje mi kestengrad u oktobru :( :smt006
imam moćno pero - jezik srpski

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Bosna i Hercegovina

Post by KAMIKAZA »

A meni oktobar u Kestengradu :D
Kume idem kuci,odo ja.... :(
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
svjedok.saradnik32
Posts: 1473
Joined: 02.03.2012. 08:27

Re: Bosna i Hercegovina

Post by svjedok.saradnik32 »

Шта рећи а не заплакати, све завјесе су пале . Српска иронија се наставља, поновно ,,Бранковићи'' одлучују о српском роду. Докле више...???
Прије него што пустиш језик у погон, провјери да ли ти је мозак укључен..

grlica
Posts: 1867
Joined: 12.01.2012. 23:54

Re: Bosna i Hercegovina

Post by grlica »

Gužva na ulicama Sarajeva. Totalni zastoj saobraćaja. Jednom čovjeku neko kuca na prozor, ovaj otvara i pita -Šta se ovo događa
-Ma teroristi oteli sva tri predsjednika, pa traže milion maraka ili će ih politi benzinom i zapaliti, pa eto skupljamo...
-I koliko ljudi daju?
-Pa kako ko, litar ,dva... :))
imam moćno pero - jezik srpski

murgo
Posts: 1302
Joined: 09.09.2005. 16:27
Location: Opstina Prnjavor

Re: Bosna i Hercegovina

Post by murgo »

:smt023 :smt023 :smt023
nema zabave bez zena i rakije

User avatar
просвјета
Posts: 2392
Joined: 03.05.2013. 12:54
Location: Прњавор, Република Србска
Contact:

Re: Bosna i Hercegovina

Post by просвјета »


User avatar
spile_86
Posts: 945
Joined: 09.01.2011. 18:48

Re: Bosna i Hercegovina

Post by spile_86 »

Једноставно не могу да не поставим овај текст из данашњих Независних новина... :D
Tihić: BiH moguće graditi s drugim političkim snagama u Srpskoj

SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije /SDA/ Sulejman Tihić rekao je da će se BiH moći graditi kao "država ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih" tek kada "na scenu u Republici Srpskoj dođu političke snage koje će zajedno sa ostalima graditi jednu državu BiH".

Tihić je ocijenio da na domaćoj političkoj sceni postoje političke snage koje su otvoreno protiv BiH.

"Normalno da mnoga rješenja ne možemo postići. Nema konsenzusa ako imamo političke snage koje negiraju državu BiH", rekao je Tihić za Agenciju Anadolija, a prenose federalni mediji.

On je ocijenio da nema mehanizama kojim bi se riješila ta pitanja.

"Međunarodna zajednica, osim praznih upozorenja i ukazivanja, ne čini ništa drugo. Bojim se da će to trajati još neko vrijeme, dok se međunarodna zajednica ne uključi u aktivniju poziciju u BiH ili dok u Republici Srpskoj na scenu ne dođu političke snage koje će zajedno sa ostalima graditi jednu državu BiH, državu ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih", rekao je Tihić.

On je izrazio nadu da će "građani na sljedećim izborima prepoznati one političare koji negiraju BiH i shvatiti da je to njima na štetu".

Prema njegovim riječima, situacija u BiH, unazad nekoliko godina, dosta je složena, te nema rješenja za mnoga pitanja.

"One snage koje su protiv BiH sada koriste mehanizme Dejtonskog sporazuma, te pokušavaju otežati rad ili onemogućiti rad institucija BiH. Takođe, žele otežati rad na postizanju novih rješenja kao u slučaju 'Sejdić-Finci'", kaže Tihić, tvrdeći da "mehanizmi Dejtonskog sporazuma sprečavaju rješavanje problema".
Шта ли је Тихић мислио са овим текстом... :D Баш ме интересује са ким он то планира градити државу БиХ,да можда није у питању стара/нова коалиција... :wink:

Post Reply