od nas se u saobracajnu ne upisuju dimenzije guma tako da to nismo u mogucnosti sankcionisati - za sada, hoce li biti kakvih izmjena vidjecemo.Svjestan sam sta moze prouzrokovati neadekvatna guma, veoma cesto je opasnija od "celave". Brdo je nekih koeficijenata na koje one uticu ( trenje, kotrljanje, usporenje itd ) ovo je opet Regeov fah. U svakom slucaju dobro zapazanje, kamo puste srece da takav osjecaj umaju i oni koji donose zakone i pravilnike odnosno da se samo slusa glas naroda.
Nisam znao kako objasniti da je to jos jedno od propisanih pravila cije se krsenje "tolerise". Koliko je to do nas isto toliko je i do stanica za tehnicki pregled vozila ali ...
vrsta8472 je napisao:Легија, отиђи у Израел, Грчку . . .тамо су ти знакови на Хебрејском и у Грчком на Грчком . . . а код нас су на ћирилици. И не видим ту ништа чудно, осим да је то богаство једног народа да се служи са два писма!
postar je napisao:Svi se vjerovatno sjecate da su se prije izjesnog vremena na pojedinim tv stanicama obavjestavali vozaci o lokaciji i vremenu obavljanja radarske kontrole...
postar je napisao:opet nista bez postara![]()
![]()
![]()
![]()
Svi se vjerovatno sjecate da su se prije izjesnog vremena na pojedinim tv stanicama obavjestavali vozaci o lokaciji i vremenu obavljanja radarske kontrole... pitanje za Jokaru.... Zasto se prekinulo sa takvom praksom?
MAXIMUS je napisao:Nisam ni mislio da je samo budzet u pitanju .
Medjutim , zavisi kako se postave stvari !? Zloupotrebe postoje, ne sumnjam ali zasto gledati stvari samo kao ,,protivzakonite,, U mnogo slucajeva su ovakva obavjestenja i korisna , mislim kao preventivna. Bolje sprijeciti nego lijeciti kaze stara ,,kineska poslovica,,. Zloupotrebe se mogu rjesiti drugim zakonima npr. redovnijim tehnickim pregledima , poostrenim kaznama za firme koje prave ,,propuste,, pri tehnickom pregledu vozila . Vozace koji ,,divljaju,, putevima ce tu usporiti gdje je oznacena kontrola ( koliko sam shvatio to su uglavnom kriticna , naseljena mjesta ) pa ce nastaviti po starom ... ali sta sprecava organe saobracajne policije da se par kilometara dalje postave i upravo takve uhvate na djelu !?
Ili je lakse postavljati ,,redovne kontrole,, zaustavljati vozila i kaznjavati zato sto je ,,crkla sijalica,, tj. ,,traziti dlaku u jajetu,,
Po meni su to represivne metode jer zaustaviti vozilo radi ,,redovne kontrole,, a da pri tome nije ucinjen niti jedan prekrsaj ne mogu drugacije objasniti .
Dakle i za tebe isto pitanje je li se tebi dogodilo da ti je policija napaltila kaznu zbog toga sto ti nije radio jedan far odnosno pregorila ti sijalica na autu
Jasan mi je odmah i tvoj odgo0vor i upravu si . Nije mi se dogodilo u Prnjavoru .Kako mislis da se otkrije da neko prevozi drogu, stvari koje poticu iz krivicnog djela ili su pogodne za izvrsenje krivicnog djela, oruzje itd...
). Jednostavno zar ne !? A u gradu gdje svako svakog zna zaustavljaju te svakih malo na ,,redovnu kontrolu,, a ako vozis poslije 23.00 pjan si po pravilu !? seha je napisao:Mislim da bez obzira na dopune i izmjene zakona dole kod vas, jos uvijek pije vode ono kao znam te i hajd sad kuci al' nemoj vise tako. Posto zivim vec dugo godina izvan moje zemlje uvidio sam da na Zapadu nema te vrste spekulacija, prije svega jer sam se desavao u gradovima i opstinama gdje je bilo tesko poznavati jedni druge kao sto smo to bili mi dole u Prnjavoru i ostalim malim gradovima nase zemlje. Nisam, bogzna, nikad ni vozio pijan pa me tako nisu ni klepili plavi andjeli, ali znam dosta ljudi koji su dobro popusili jer su klepiti pod saugom. Dakle, ako zakon funkcionise, onda nema pomoci ni nacelniku opstine a kamoli nama obicnim smrtnicima, tako je barem ovdje gdje zakon vlada i radi kao doxa. To vase pricanje o zakonima u drzavi koja u stvari i nema zakone je za mene licno smijesna. Kao eto, vi pricate kako drzava mijenja i regulise zakone u saobracaju a anarhija malo stroza. Mislim na socijalni zivot i uvjete u kojima zive ljudi kao ja, samo dole, na teritoriji koja jos uvijek kao jedna cijelina nema drzavne zakone, nego prolongirate zakone stranaka koje su na opstinskoj vlasti. Da je vama zakon o zaposljavanju i cijenjenju manjina, odatle bi mozda i mogli krenuti sa nekim drugim zakonima. No, valjda je vaznije u tim sredinama naglabati o necemu sto i nije toliko mracno nego o stvarima koje bi poboljsale zivot nekih cetrnaestak nacija na vasoj i mojoj opstini!!!
Broj poginulih u saobraćaju u BiH u odnosu na broj vozača/suidionika u saobraćaju je par puta veći od evropskog prostora
Korisnici na ovom forumu: Nema registrovanih korisnika | Gostiju: 2