“DUAL” u febrauru na području Laktaša i Prnjavora

Na putevima u operativnoj nadležnosti policijskih stanica Laktaši i Prnjavor do kraja ovog mjeseca brzinu kretanja vozila kontrolisaće radarski sistem “dual”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Dual” sistem podrazumijeva evidentiranje brzine kretanja na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača. Ovaj radar istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Na memoriju ovog uređaja ne može da utiče policijski službenik, čime se eliminiše mogućnost korupcije, navo se u saopštenju. Vozačima koji su počinili prekršaj obavještenje o tome se dostavlja na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima sa posebnom pažnjom u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge u saobraćaju

SRNA

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*