Dobra saradnja Vlade Srpske i Udruženja RVI VIDEO

FOTO: SRNA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su Vlada Srpske i Udruženje ratnih vojnih invalida Republike Srpske mnogo toga uradili zajedno i da će još mnogo toga uraditi u narednom periodu.

TV K3

Cvijanovićeva je istakla da Vlada Srpske sa Udruženjem ratnih vojnih invalida Republike Srpske ima partnerske odnose i dugu saradnju.

“Mnoga vrata smo otvorili zajedno. Oni su nam dosta pomogli da bolje razumijemo sve okolnosti sa kojima se suočava boračka populacija”, rekla je Cvijanovićeva u Prnjavoru, gdje je prisustvovala obilježavanju krsne slave Udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Foto: SRNA

Ona je naglasila da cijeni takav odnos, zbog čega se danas sa nekoliko ministara odazvala pozivu ovog udruženja da zajedno obilježe krsnu slavu.

Predsjednik Udruženja Dragan Vrhovac rekao je da su ratni vojni invalidi dali veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske, ali da njihov položaj u društvu nije najbolji.

“Nekadašnje učesnike rata stigla je starost, a zdravlje dodatno popušta. Ima problema, ali sa druge strane određene stvari se rješavaju u saradnji sa republičkim i opštinskim institucijama”, rekao je Vrhovac.

On očekuje da se pokaže dobra volja i želja, što je istovremeno pokazatelj da se cijeni i uvažava položaj ratnih vojnih invalida, a posebno ono što su dali za stvaranje Republike Srpske.

Proslavi krsne slave Udruženja prisustvovali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, kao i predstavnici lokalne vlasti u Prnjavoru.

SRNA

9 Comments

  1. Dosla premijerka kada se jede i pije i kada su za stolom odabrani clanovi udruzenja RVI, ostali invalidi rata nisu ni znali za to, jer kod nas nije pravilo da ako si bio borac da si automatski i clan boracke organizacije i ako si invalid da si clan RVI, ove dvije organizacije su trebali biti zajedno i sa udruzenjem porodica poginulih i nestalih boraca ciniti cjelinu, ovako svako udara za sebe, ako si clan RVI ne možeš biti clan BO, glupost. Veliki broj boraca i invalida je umro u siromastvu, izmucen i bolestan a da niko nije ništa uradio da im se pomogne, jer nisu bili clanovi udruzenja, a o Vladi RS da se i ne prica, masa boraca i invalida dobiju manju godisnju nadoknadu nego sto je iznos jedne dnevnice cinovnika u vladi.

  2. Vidi vidi kakva cast da premijerka dodje ovde.A zasto?Idu izbori u snsd.Malo da se izlobira.Jadan narod i rvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*