Čuvarkuća stigla kući

U prepunoj sali Doma kulture Prnjavor, Tarik Đođić promovisao je sinoć Čuvarkuću.

Prnjavorčanima se prvo obratio Damir Uzunović direktor izdavačke kuće “Buybook”. Uzunović je istakao kako mu je veliko zadovoljstvo prisustvovati Tarikovim promocijama.

TV K3

“Knjiga Čuvarkuća je pokušaj da se zavičaj vrati. Ovim činom fizičkog dolaska knjige i njenog autora kući, ta je misija ispunjena. Kao rijetko koja djelatnost, književnost pokazuje da ima moć da mijenja svijet, dokaz za to je vaš dolazak”, rekao je Uzunović.

Promociji je prisustvovao i Goran Milić koji je istakao kako je odziv na promociji impresivan. Milić je dodao, kako je nakon čitanja knjige mišljenja da je poruka ove knjige, “Čini drugima, što želiš da drugi čine tebi”.

Akademik Abdulah Sidran iznio je riječi hvale za knjigu Čuvarkuća i njenog autora, ističući da se u knjizi mogu prepoznati obrisi romaneskne strukture, koja ne obavezuje da se knjiga čita redom, što dodatno zbližava knjigu i čitaoca.

Na kraju promocije završnu riječ imao je autor knjige Tarik Đođić, koji se obratio Prnjavorčanima.

“Dolazim ti grade i donosim ti Čuvarkuću. Dolazi ti čovjek, skoro starac, koji je otišao još kao dječak, dolazi ti dječak, koji je na tvojim ulicama, mahalama i merajama postajao čovjek. Dolazim ti grade da si ruke pružimo, zagrlimo, da se izljubimo. Ako imamo šta, a imamo, jedan drugome oprostimo, nije važno ko je kriv i ko će prvi. Ubićemo sujete, dolazim ti, a ne znam jesam li ikad od tebe i odlazio. Grade moj, dolazi ti tvoje dijete da s tobom smijeh i suze podijeli”, rekao je Đođić.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*