Crnadak: Južna Osetija je nepriznata regija veličine Prnjavora, posjeta će naštetiti RS

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je danas da je posjeta delegacije samoproglašene i međunarodno nepriznate Južne Osetije, predvođena njenim predsjednikom Anatolijem Bibilovim nanijela štetu Republici Srpskoj (RS).

Crnadak je na press konferenciji u Banjoj Luci potvrdio da je to ministarstvo uputilo odgovor na diplomatsku notu Gruzije, zbog posjete Bibilova RS-u, u kojoj je istaknuto da ni u jednom slučaju nisu bili obaviješteni, niti su učestvovali u organizaciji ove posjete.

“Podržavam svom snagom međunarodne aktivnosti RS-a i smatram da RS mora da ima mnogo kvalitetnije međunarodne aktivnosti, ali ovo što su uradili s Južnom Osetijom nanijelo je ogromnu štetu RS-u na međunarodnom planu. To je devalviranje značaja, statusa i međunarodnog položaja RS. U istu ravan stavljena je RS, koju podržavaju i koju su priznale sve zemlje UN-a, te jedna regija, sumnjivog međunarodnog položaja, veličine Prnjavora. To je nešto što ne treba RS”, ustvrdio je Crnadak.

Očekuje da će RS nakon izbora imati mnogo kvalitetnije i bolje međunarodne odnose.

Postavio je pitanje zašto u RS-u nije bio predsjednik Lombardije, Katalonije, Bavarske, moćnih regija u snažnim zemljama.

U RS-u već drugi dan boravi predsjednik samoproglašene i međunarodno nepriznate Južne Osetije Anatolij Bibilov. Boravio je u u Banjoj Luci, 9.januara, na “Dan RS-a”, zbog čega je Gruzija uputila diplomatsku notu Bosni i Hercegovini.

Bibilov i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov položili su danas u Istočnom Sarajevu vijence na spomenik ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu.

Buka

14 Comments

 1. Kombinacijom Crnadka i Kalabića mogao bi se napraviti jedan pravolinijski pogled na politička dešavanja na ovim prostorima.

  • Ne znam da li je kupio ili kupiJo diplomu, ali sigurno znam da je pismeniji od tebe, što i nije neki problem biti.

 2. Mozda ja nisam “u vinklu” ali ja od te “svjetske priznatosti” nisam osetio nista…Sta ima Rep.Srpska sto je svetski priznato? Nazalost nista.. Tablice smo dali, pasose, sud , sve su nadleznosti nazalost u Sarajevu.. Cak nam kojekakvi stranci kroje sudbinu koji samovoljno ukidaju sve nase odluke i zakone.. Tako da od te nase samostalnosti nije puno ostalo svidjalo se to nama ili ne… Koliko smo samostalni pokazuje cinjenica da se u Prnjavoru npr. nigdje nemoze vise naci za kupiti ona auto nalepnica sa drzavnom oznakomm RS..da neidem dalje sa primjerima…Ponovicu jako mi je zao da je tako ali nazalost puno smo samostalnosti izgubili…

  • Odstampaj si naljepnicu_ niko ti ne brani, imas srbijansku ako ti to nesto znaci! A samostalan si bi od 91_95 il si mozda tada samostalno isao u Njemacku umjesto da uzivas u blagodetima stvaranja samostalnosti. A sto se tice tih oduzimanja glavnih atributa tzv samostalnosti nase “drzavice” zahvali se doticnom gospodinu koji je organizovao “grand paradu”!

   • Odštamapaj ti pa nalijepi :)) Šta je sramota nas je što smo stvorili i dali majmunu da ju preda u ruke Sarajevu….pogledajmo istini u oči Milu i slične njemu otjerati i naprijed gurati to je jedino rešenje !!!!

 3. Da samo je zaboravio reci da njega(predsednika Bibilova) sa sobom vodi veliki brat u ovom slucaju ruski ambasador. Ako to sad uporedimo Gospodina Dodika i predstavnike Rep.Srpske Putin nebi trebao nikad pustiti u Rusiju jer smo mi nazalost kao RS nepriznata drzava…

  • Ako je tebi Rep.Srpska nepriznata i porediš je sa južnom osetijom onda nisi u “vinklu”. Zna se status naše republike i njeni predstavnici su “svjetski priznati” i mogu da idu svugdje u svjetu, a za oni iz južne mogu samo u Rusiju a kako vidim mogu i kod nas! – a ono za veličinu Prnjavora mu je vjerovatno lapsus!

   • A koji je to status nase republike? Ako smatras da je drzava onda ti nisi pod vinklom. Ma daj molim te, toliko su priznati i bitni da je uvazenog preCjednika banovala Amerika a mogu da idu jedino u srbiju.

 4. Nas vrli predstavnik u Sarajevu je odavno prepoznatljiv po nesvrstanom pogledu na svijet. Njegova poređenja i politikanstvo je predstavnika nivoa mjesnog ogranka nekakve stranke. Krivi smo mi sto su nam ovakvi slika i prilika

 5. Eto kakve političare imamo, ovaj kao ministar vanjskih poslova ili nezna ili se pravi lud pa poredi Južnu Osetiju sa Prnjavorom.
  Da je prije izjave pogledao u Wikipediju vidjeo bi da
  Južna Osetia ima 3.885 km² a Prnjavor kao opština ima 631 km².
  Mislim da je izabrao pogrešnu opštinu da bi iskazao svoje nezadovoljstvo. To je poređenje jabuka sa kruškama. Mora da je kupio diplomu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*