Brojne aktivnosti u nedjelji Crvenog krsta

Opštinska organizacija Crvenog krsta /OO CК/ u Prnjavoru brojnim aktivnostima do 15. maja obilježiće Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom „Volim da pomažem“.

Sekretar OO CК Đurađ Stojčić u izjavi Srni precizirao je da će biti upriličene posjete višečlanim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, kao i starim i nemoćnim osobama u okviru programa kućne njege.

„Na području opštine imamo pet baka starijih od 80 godina koje njegovateljice redovno posjećuju i pomažu im. Njima ćemo uručiti ovom prilikom skromnu pomoć“ , precizirao je Stojčić.

U planu aktivnosti je i posjeta prnjavorskom porodilištu za šta su obezbijeđena tri paketa za novorođenčad.

Stojčić kaže da će se tokom Nedjelje Crvenog krsta u školama na području opštine moći kupiti markice po cijeni od 0,50 КM.

On je napomenuo i da će ekipe Osnovne škole „Branko Ćopić“ i Gimnazije, pobjednici opštinskog takmičenja iz poznavanja pružanja prve pomoći, u subotu, 11. maja učestvovati na regionalnom takmičenju u Кotor Varošu.

Danas se obilježava i Svjetski dan Crvenog krsta u znak sjećanja na Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*