Brankica Radonjić među 10 najinovativnijih nastavnika/stručnih saradnika u BiH

Povodom dvadeset godina od početka rada u BiH, uz podršku donatora i prijatelja, COI “Step by Step” pokrenuo je inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice, stručne saradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavničke profesije, i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

Prnjavorčanaka Brankica Radonjić je svojim primjerom inovativne prakse rada sa učenicima “Na dobroj vibraciji” među 10 najboljih stručnih saradnika u BiH. Primjer predstavlja inovativni model rada sa učenicima na realizaciji dva serijala radio emisija u okviru dva školska projekta Osnovne škole “Branko Ćopić”.

“U saradnji sa JP “Radio Prnjavor” realizovali smo 18 emisija na temu inkluzivnog obrazovanja i ekološke pedagogije. Tokom dvije školske godine, podržavali smo naše učenike da uče i izvan učionica, konkretno da unapređuju svoje kompetencije u medijima, komunikaciji i kulturi dijaloga. Srećna sam što je COI “Step by Step” prepoznao i nagradio našu ideju, kao i ideje ostalih inovativnih nastavnika iz BiH. Za mene je čast biti dio ove intelektualne i krativne elite, koja je i na ovoj manifestaciji pokazala da u prosvjeti postoje ljudi koji žive svoj plemeniti poziv”, rekla je Brankica Radonjić na pitanje o prestižnoj nominaciji.

IN godišnja nagrada za najinovativnije odgajatelje i odgajateljice, učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice, te stručne saradnike i saradnice, želi prepoznati, nagraditi i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*