Boračka populacija u Prnjavoru: Krov za 14 porodica (Foto Video)

Od danas 14 porodica iz kategorije boračke populacije u Prnjavoru maju na raspolaganju vlastite stanove.Ključeve je korisnicima uručila predsjednica Republike Srpske.Željka Cvijanović,ističući da se projekat stambenog zbrinjavanja u Republici Srpskoj uspješno privodi kraju.

TV K3

Ključeve su danas dobili Jovan Trivan,Nada Jović,Ranko Škrbić,Vinko Aksendić,Petar Novković.Radivoje Šuman,Momir Bošnjak,Zoran Čolić,Nenad Radulović,Zoran Milinković,Igor Bajić,Dobrina Vujasinović,Olivera Kostrešević i Branka Aulić.

-Ovo je za mene poseban dan,jer sam konačno dobila svoj krov nad glavom.Tokom rata bila sam u Vojsci Republike Srpske,nekoliko puta sam ranjavana,ali sam,evo dočekala da raspolažem vlastitim stambenim prostorom,rekla je Nada Jović,rodom iz Maglaja,koja živi u Prnjavoru.

Zadovoljstvom  je  zračio i Ranko Škrbić,rodom iz Ključa,koji se zahvalio svima koji su bili uključeni uz realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja.

 Na prigodnomn okupljanju govorili su predsjednik Opštinske boračke organizacije Prnjavor,Vlado Živković,načelnik opštine Darko Tomaš i ministar rada i boračko-invalidske zaštite ,Milenko Savanović.

 Predsjednica Republike Srpske,Željka Cvijanović  istakla je zadovoljstvom činjenicom da je posao stambenog zbrinjavana  na području prnjavorske opštine uspješno priveden kraj.

 -Za korisnike ovih stanova to je novi početak,a na instucijama Republike Srpske je obaveza da ovakve zahvate takođe privedemo kraju i u drugim sredinama,istakla je predsjednica Republike Srpske.

Vrijednost objekta,koji je od danas u funkciji, koji je podizala firma iz Broda,je 392.000 konvertibilnih maraka,a do sada je na prnjavorskom području za tu namjenu izdvojeno vipše od 4,5 miliona maraka.

Foto: Aleksandar Atić

(prnjavorlive.info)

14 Comments

 1. Gledam ove fotke. Zaista, zaista, kažem vam, vidi se na licima onih koji daju, kao i na licima onih koji primaju, da se dešava nešto nesvakidašnje, nešto vanzemaljsko… Oh Bože, dosegli smo višu razinu evolucije. Dokazali smo da smo spremni nesebično pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Evo, poklonišmo krov nad glavom onima koji kisnuše godinama… Ne samo da kisnuše, i gladni su bili godinama.

 2. AULIĆ ZA ŠEFA STRANKE UMJESTO MIKIĆA………..DARKO AKO SU TI OVA DVA LIKA, MANGUPA, SAVJETNICI ……….MIJENJAJ STRANU

 3. Sad se rješavaju stambena pitanja porodica poginulih boraca?? A od 2004 do 2007 grupa predvođena SDS-om ukrala iz budžeta 19.000.000KM. Zadnja krađa je izvedena prije 2 godine kad je ukradeno 2.500.000KM Ilovskih para. Preče samozvanim velikosrbima krsti od naroda nego rješavati pitanje porodica poginulig boraca!!

  • Jedan priključak koštao 1250 KM, u svim selima sjevera opštine priključeno oko 2000 domaćinstava, 1250 *2000= 2500000 KM. U Ilovama je priključeno oko 1000 domaćinstava što prema pojedinačnoj uplati iznosi 1250000 KM, kako onda može biti 2500000 “Ilovskih para”, ispade da nije bilo troškova izrade vodovodne mreže, da ljudima koji su radili nije isplaćivana plata, na prostoru Ilova nije ni uplaćeno onoliko novca koliko kažeš da je ukradeno, pa sav novac je uplaćen preko banaka na račun firme, za vodu niko nije uzimao novac na ruke, kao što su crveni aktivisti kod nas na ruke uzimali novac za asfalt, a to kasnije plaćeno iz budžeta, našeg novca nema nigdje prikazanog.

   • Srpovci!!
    Vidi se iz tvoga teksta da nemaš pojma o činjenicama ili želiš nekako u ime kradljivaca da opravdaš krađu. Skupljeno je na podračun Vodovoda (podizvođač radova) u banci 2.500.000KM. Najviše su dali para Ilovčani (šest ilova), dali su i Smrtići i Palačkovci. Zovu se Ilovske pare zbog toga što su Ilovčani najviše uplatili u taj fond. Ti tvoji kradljivci iz SDS a (kratki i njegova grupa) ukrali su i ratni porez 12.000.000KM u toku rata (reponja i kratki) i tu su najviše Ilovčani dali para jer iz šest ilova najviše je naroda zaposleno u inostranstvu. Tvoje aludiranje da nije bilo troškova nije na mjestu jer neznaš da je bio tender i po tom tenderu pobijedio je glavni izvođač radova sa ponudom od 2.081.000KM. Tomaš D. je u prvom mandatu rezervisao 2.400.000KM za taj projekat vodovoda.Tvoj bivši načelnik Gatarić je prebacio glavnom izvođaču sve pare 2.400.000KM iako je on dao ponudu na 2.081.000KM. Iz tih para su plaćeni troškovi. Za uplaćenih 2.500.000Km trebalo je napraviti bar 10 kilometara po selima puteva. Ali nedaju tvoji kradljivci iz SDS-a (kratki i njegova grupa). U ime Srpstva smo u Prnjavoru opljačkani. Nemaš pojma ti što se zoveš Srpovci o čemu pišeš. Pokri se po ušima i glasaj za svoje kradljivce.

    • Koliko puta je Vlada RS povećavala cijenu radova na autoputu, kada znaš sve cifre iznesi i to, kada narod dijeliš na “naše” i “vaše”, kao što su to komunisti radili 40 godina, a sada crveni tu podjelu ponovo nastavili, kako jedan obični kružni tok u Prnjavoru, može koštati 500000 KM, znači za cijenu 5 kružnih tokova uradiš mrežu i priključke za 2000 domaćinstava, zar je to realno, zar je realno da u Derventi čuveni “lider” Simić potpiše ugovor za kružni tok “na rampi” na 280000 KM i on na kraju košta 450000 KM, kada pričaš o pranju para onda tu ne treba da se priča ovi iz SDS-a, ovi iz SNSD-a, oni iz SP-a i tako dalje, to su jednostavno neprijatelji svoga naroda, ali vlast u državi koja to za 25 godina ne procesuira bilo u redovima svoje ili drugih stranaka nije narodna vlast već produžena ruka mafije.

     • Srpovci! Izgleda da te istina boli! Ja u svom tekstu ne navodim crvene niti bijele niti zelene! Ja navodim grupu Prnjavorskih kradljivaca od juna mjeseca 1992 do prije 2 godine ,do drugog mandata Tomaša. To nisu vaši ili naši to su kradljivci Prnjavorskih para. Zaš koje otišao na front a ko je predvodio grupu (Kratki i Reponja) i znaš šta su ovdje u pozadini radili. Brutalna je istina da su oni, ista ta grupa od 2004 do 2007 zadužili budžet opštine 19.000.000KM. Ništa za tih kredita u opštini nije urađeno. Još iz tog vremena imamo sa kamatama vratiti oko 5.000.000. Uzmi budžete na službenoj stranici opštine i analiziraj ako znaš. Ako neznaš pokri se po ušima i šuti! Tvoja aludiranja na kružne tokove i koliko koštaju neću sada komentarisati jer ti poslovi su išli po zakonu o Javnim nabavkama BiH i nadzor i revizija će biti ako nisu bili (nadam se da će nedostaci u projektu biti objavljeni). Pomenuo si Simića načelnika Dervente i treba da znaš da je Derventa iz rata izišla potpuno srušena! Ja vidio, bio svjedok! Taj načeklnik nije zadužio Derventu. Čak je za 2004 objavio da ima suficit (višak nepotrošen) para i da pernosi u narednu godinu. Prnjavorski vekliki Srbovi pljačkaši su poništili preduzeća. Znase koje đe koje preduzeće rasturio. Hale zjape prazne. Opljačkali budžet i zato kratki nije u izbiornoj trci ali sjedi u prvim redovima kod svojih pajtaša zbog toga što je ukro od naroda i donio malo njima a većinu sebi zadržao. Ja ne pričam o pranju para (to je nešto drugo) ja pišem o krađi novca koji je skupljen našim plaćanjem poreza, i uplatama Ilovčana na podračun Vodovoda Prnjavor. Tužilaštvo neradi. Tužilaštvo su postavili Englezi u Sarajevu. To je posebna politika. Dokle će trajat?. Glasaj ti za svoje kradljivce iz SDS-a i dalje. Ojadili su Prnjavor. Njihova vika da se mladi iseljavaju je njihov podli politički trik jer su oni uzrokovali iseljenje naroda zbog zatvaranja fabrika.

      • Narod se iseljava iz čitave Republike Srpske, ne samo iz Prnjavora, to je činjenica, do toga su dovele sve dosadašnje vlasti, i ja sam vidio Derventu 1992., ne samo ti, kažeš da Derventa nije zadužena kao Prnjavor, a koliko je novca u posljednjih 12 godina direktno iz budžeta RS dato u Derventu, a koliko u Prnjavor, kada spominjem crvene onda mislim na njihovu vladavinu koja treje već 13 godina u kontinuitetu, kažu da se bore protiv kriminala, kako to onda da nisu procesuirali sve te ratne i poratne profitere, vlast koja ne sankcioniše profitere i kradljivce je gora od njih samih, naša propast je u tome što svaki profiter kada priđe vladajućoj partiji postaje patriota, u toj dobroj atmosferi opštine Derventa je za 8 mjeseci ove godine na čitavoj teritoriji opštine rođeno 30-tak djece, zašto je narod odselio i sa te opštine kada njome po tebi vladaju poštenjačine.

 4. MILANKOVICU sram te bilo ! Kako samo mozes sa tim mafijasima da budes ? Vjerovatno ti je to genteika huljo….

 5. svaka čast neko moze vise puta a neko ni jednom da dobije. za šta. su naši sinovi muževi i očevi dali živote??? kad mi imamo najmanja prava…

 6. ej ima i MIKIĆ fasada DRAŽAN došao da vidi kakva je fasada, kao i da vidi jeli boja odgovarajuća……….

 7. Sta reci a nezaplakati??? Sve moze stati u jednu recenicu pa nek tumaci kako ko hoce..ljudi pricaju narod neveruje ali Gospod Bog sve vidi… Kad ce prava istinska sirotinja dobiti krov nad glavom, sirotinja koja izranjavana spava po kijerima i riglovanim kucicama sto su mu od djeda ostali… Hvala sto ste objavili imena da zna drustvena zajednica ko su svi ti stambeno ugrozeni

 8. Svaka čast na dodjeli stanova.Gubitak najmilijih nemoze niko nadoknaditi ali bilo kakva pomoc dobro dodje.Za ovih 25 godina kako je moj otac poginuo na ratištu nikad niko nije ni pitao da li nam nešto treba a kamoli da nam dodijeli stan ili bilo kakvu drugu pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*