Banjalučki muftija Nusret Abdibegović posjetio opštinu Prnjavor

Foto: Facebook

Banjalučki muftija Nusret Abdibegović posjetio je danas opštinu Prnjavor gdje je u razgovaru sa načelnikom opštine Darkom Tomašem istakao da je bošnjačka zajednica u Prnjavoru respektabilna, a da ovaj grad pokazuje veliku širinu i značajnu ekspanziju u međunacionalnim odnosima.

TV K3

Muftija Abdibegović je rekao da ga raduje da ljudi koji žele da rade mogu da se zaposle i rade, a oni koji se školuju imaju stipendije i podršku lokalne vlasti.

„Čini mi se da Bošnjaci u Prnjavoru žive slobodno, organizovani su i zahvalni smo za sve što za njih rade strukture opštine, kao i Republike Srpske, svima koji pružaju podršku ljudima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Takav način poslovanja i briga o vjerskim zajednicama zaslužuju pohvalu i našu zahvalnost, poštovanje i čestitke“, istakao je banjalučki muftija.

On je napomenuo da Islamska zajednica nema neriješenih problema ili izazova na području ove opštine, što je postignuto zahvaljujući dobroj saradnji lokalne vlasti, prnjavorskog imama Fikreta Čelenke i svih dobronamjernih Prnjavorčana.

„Svi glavni vjerski objekti su obnovljeni. Imamo potrebu da se još neke stvari obnove i učvrste, vjerujem da u tome nećemo imati nikakvih smetnji. Od načelnika Tomaša sam čuo njegovu spremnost da ovaj grad učini još srećnijim, razvijenijim i uspješnijim“, rekao je muftija Abdibegović.

Tomaš je istakao da je odnos sa Islamskom vjerskom zajednicom prijateljski i da su svi resursi lokalne zajednice na raspolaganju kako bi se dobri međuljudski odnosi i saradnja nastavili i u narednom periodu.

On je rekao da je Prnjavor mjesto koje može služiti kao primjer drugima i u Republici Srpskoj i u BiH.

„Opština Prnjavor je mjesto gdje, osim tri konstitutivna naroda, složno živi i 13 različitih nacionalnih manjina. Prnjavor je uvijek bio zajednica koja prihvata različitosti i sigurno će tako ostati i ubuduće“, izjavio je Tomaš.

Razgovoru banjalučkog muftije i načelnika opštine Prnjavor prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Prnjavoru Fikret Čelenka.

SRNA, T.S.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*