Banjalučani idu na republičko takmičenje VIDEO

Foto: SRNA

Ekipe Prve pomoći Medicinskog fakulteta Banjaluka i Osnovne škole “Ivo Andrić” Banjaluka osvojile su prvo mjesto na regionalnom takmičenju Crvenog krsta iz poznavanja Prve pomoći, održanom danas u Prnjavoru.

TV K3

Kapiten banjalučkog Medicinskog fakulteta Ivana Dobraš, čija je ekipa bila najbolja u kategoriji omladine, kaže da su pokazali podjednako dobro znanje na svim poligonima, za šta su dobili pohvale sudija, ali i priliku da nastave takmičenje.

“Možda smo najviše pokazali na poligonu sa prikazom saobraćajne nesreće. Sada nam slijedi republičko takmičenje za koje, bez obzira na jačinu konkurencije, imamo velika očekivanja”, rekla je ona.

U ovoj kategoriji drugo mjesto zauzeo je Klub mladih Crvenog Krsta Kotor Varoš, a treće Klub mladih Gradiška.

U kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa Osnovne škole “Ivo Andrić” Banjaluka čiji kapiten Marko Kremenović kaže da su posebno dobro odradili prikaz nesreće u pilani.

“Od četiri različita poligona na ovom smo se najbolje snašli, dali smo sve od sebe i uspjeli smo da pobjedimo”, izjavio je Kremenović.

Drugo mjesto kod podmlatka pripalo je ekipi Osnovne škole “Sveti Sava”, Kotor Varoš, a treće ekipi Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac.

Sekretar Kooordinacionog odbora Crvenog krsta regije Krajina LJiljana Jovičić kaže da su u Crvenom krstu zadovoljni brojem i ekipa i učesnika, kao i pokazanim znanjem takmičara.

“Nadamo se da će ekipe koje su ovdje zauzele prva mjesta na republičkom takmičenju idućeg vikenda na Palama predstavljati našu regiju na najbolji mogući način i opravdati ukazano povjerenje”, rekla je Jovičićeva.

Ona je podsjetila da su učesnici prezentovali sve što su učili tokom godine u pružanju prve pomoći.

Na regionalnom takmičenju u Prnjavoru, održanom u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, učestvovalo je pet ekipa u ketegoriji omladine i šest ekipa u kategoriji podmlatka.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*