Autoput Laktaši-Prnjavor: Početkom septembra kreće saobraćaj

Na prvih 11 kilometara novog autoputa od Laktaša do Drugovića građani bi se mogli provozati već početkom septembra, dok bi ostatak dionice, do prnjavorske petlje, mogao biti otvoren sredinom naredne godine, tvrde u “Autoputevima RS”, sa čijim predstavnicima smo obišli gradilište.

Na tom dijelu puta do Drugovića u toku je postavljanje završnog sloja asfalta, ograde, bukobrana, rasvjete i površinskih odvoda, a obišli smo ga sa Davorom Vučkovićem, inženjerom preduzeća “Autoputevi RS”.

Prema njegovim riječima, uskoro će biti podnesena i upotrebna dozvola, kako bi se dionica što prije pustila u saobraćaj.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Obilazak smo započeli od laktaške petlje, a prvi zahtjevniji objekat nakon petlje je nadvožnjak iznad postojeće magistrale prema Gradišci. Nakon nje slijedi nadvožnjak iznad puta ka Srpcu, a onda i petlja s koje će se Laktaši priključivati na autoput. Nakon petlje autoput premošćuje Vrbas i dalje nastavlja šumovitim terenom do postojećeg magistralnog puta ka Prnjavoru kod Drugovića. Cijeli taj dio autoputa je presvučen barem jednim slojem asfalta, tako da se može obići automobilom bez problema.

Vučković kaže da su na ostatku dionice do Prnjavora, ukupne dužine 35 kilometara, izgrađeni gotovo svi objekti, a u sličnom stanju kao i prvih 11 kilometara nalazi se sedam kilometara od Prnjavora prema Laktašima. Na srednjem dijelu, kako ističe, u toku su radovi na postavljanju kolovozne konstrukcije, nakon čega bi se moglo krenuti u izradu asfaltnog sloja.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Većina ljudi, kako kaže, nema predstavu o obimnosti radova i materijalu koji je potrebno ugraditi. Radi se o milionima kubika zemlje koju treba iskopati i šljunka koji treba ugraditi. Svakodnevno se na gradilištu i pri njemu nalazi oko 500 radnika, od onih koji rade na samom autoputu pa do prevoznika, dobavljača hrane i drugih radnika.

“Kad se vozite autoputem, vidite vrlo mali dio onoga što je urađeno, ali najveći dio posla otpada na radove koji se uglavnom ne vide. Od ojačanja podtla, drenaže, horizontalne odvodnje, nasipa koji služi kao nosivi dio, pa do kolovozne konstrukcije koja se sastoji od debelog sloja šljunčanog materijala na koji se postavljaju tri sloja asfalta”, kaže on.

Ističe da je ovih 35 kilometara autoputa trenutno najveće gradilište u cijeloj državi.

“Izgradnja autoputa je jedan od najzahtjevnijih poslova u građevinarstvu. Od ideje do realizacije ogroman je put jer treba da izradite projektnu dokumentaciju, pa onda obavite razgovore sa veoma zahtjevnim finansijskim institucijama koje imaju dodatne zahtjeve, mimo naših zakonskih. Tek nakon toga možete ući u fazu izbora izvođača i nadzora, a sami radovi dolaze na kraju”, kaže on.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Jedan od najvećih izazova, kako kaže, bilo je postavljanje pročišćivača za vodu.

“U poređenju sa dijelom od Prnjavora ka Doboju ovdje imamo mnogo više naseljenih mjesta, a to odmah znači i više objekata i zahtjevniju gradnju”, naveo je on.

Podsjećanja radi, dionica od Laktaša do Prnjavora ukupne dužine 35 kilometara košta 185 miliona evra, finansira se putem kredita Evropske investicione banke, a radove izvodi preduzeće “Integral inženjering” iz Laktaša uz makedonski “Granit”, koji je bio odgovoran za dionicu od Prnjavora do Doboja.

Nezavisne novine

6 Comments

  1. Priprema se farsa za predizbornu kampanju 2018., do tada će se zatvoriti još 20-30 škola, odseliće se još 20000 mladih, rodiće se 6000-7000 beba a umrijeće 20000-tak hiljada građana, pričaće se o referedndumima i samostalnosti, a biće bar još jedna poplava ili suša, jer nas ništa dobro na ovim prostorima neće zadesiti. Što se tiče opštine Prnjavor, vjerovato će dio grada čekati vodu sa Poveliča takođe do septembra 2018. da bi tada mogao doći Mile i odvrnuti česmu, do tada građani nisu interesantni za vlast.

      • Ko pravi aerodrom u Trebinju već 15 godina, pred svake izbore, a ono gola livada, postavili su i direktora koga plaćaju, Mile svake 2 godine odiđe “aerodrom” i najavi skori početak radova.

  2. kakvi su prevaranti i lazovi,ovi ministri i vlast i ostala vladjuca bagra,cuj sad najavljuju za polovinu sledece godine pustanje cijelog autoputa.Druze nacelnice,tvoj gazda iz Laktasa se sprema da otvori taj autoput negdje krajem septembra,a ne polovinom sledece godine,jer dolaze izbori,pa dosta ste nas lagali,moj glas vise nikad necete dobiti,a to sto su nam penzije najnize u evropi i sto smo najsiromasnija zemlja i imamo standard nizi od africkog,a vas budzet je planiran na doznakama iz inostranstva koje ste otjerali odavden pa opet zivite na njihovim ledjima,ovaj vam put nece proci lako,lopovcine jedne

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*