BSK zaledio Prnjavor preokretom u sudijskoj nadoknadi

A.Atić foto

Na drugolišakom terenu danas je viđen pravi prvoligaški ambijent. Snage su odmjerili Ljubić i BSK, a banjalučani su na kraju slavili 3:1.

Pred oko 300 ljubitelja fudbala, koliko ih se danas okupilo u SRC „Borik“, vodila se rovoska borba između dva rivala, koja je na kraju otišla na stranu gostiju iz grada na Vrbasu. Gosti su dobro otvorili susret, pa su preko Dujakovića u 10. minuti prvi put ozbiljnije priprijetili, ali njegov udarac zaustavlja čuvar mreže domaćih. Dva minuta kasnije, Radulović je ukrotio i udarac Maksimovića. Za razliku od gostiju, domaći su svoju prvu ozbiljniju priliku iskoristili. Igrao se 17. minut kada je A.Žižak centrirao sa desne strane, udarac B.Žižka brani čuvar mreže BSK-a Ratković, ali odbijanc u mrežu posprema Živković za 1:0.

Mogao je Ljubić do kraja poluvremena i da udvostruči vođstvo, ali je domaćim napadačima nedostajalo preciznosti i koncentracije u završnici. Najbolju priliku propustio je A.Žižak koji je u 34. minuti pogodio prečku. Dobru priliku imao je i Mušinović 4 minuta kasnije, ali je njegov udarac završio pored gola.

Većim dijelom drugog poluvremena igralo se na sredini terena. Domaći su prijetili u dva navrata preko A.Žižka i Segića, ali je mreža Banjalučana mirovala. Gosti su pak čekali i dočekali svojih pet minuta, kojih su iskoristili na najbolji mogući način. Igrao se 87. minut kada Dujaković kao brzi voz prolazi po desnoj strani, pronalazi Bamburića kojem sa pet metara nije bilo teško poslati loptu u mrežu za 1:1. Malo ko je tada mogao pretpostaviti da će sudisjka nadoknada ponuditi triler završnicu. Prvo je Ljubić u 91. mogao do novog vođstva,ali udarac Segića brani Ratković. Minut kasnije muk na tribinama Borika. Nakon sjajnog dubinskog pasa, sam ispred Radulovića izlazi Bamburić koji svojim drugim pogotkom dovodi „romantičare“ u vođstvo 2:1.

U petoj minuti sudijske nadoknade BSK je sa bijele tačke stigao i do trećeg pogotka. Siguran realizator kaznenog udarca bio Maksimović koji je postavio konačnih 1:3.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*