11. susreti dobrovoljnih davalaca krvi VIDEO

TV K3

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru organizovala je danas 11. susrete dobrovoljnih davalaca krvi, koji su okupili davaoce iz Prnjavora, Banjaluke, Srpca i Gradiške.

Sekretar prnjavorskog Crvenog krsta Đurađ Stojčić kaže da tokom godine u Prnjavoru prikupe oko 400 doza krvi u četiri akcije.

“Danas smo u znak zahvalnosti dodijelili zahvalnice onima koji su došli do pedesetog darivanja krvi”, rekao je Stojčić.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi u prnjavorskom Crvenom krstu Rade Radonjić, koji je do sada krv darivao 104 puta, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je odziv sugrađana u akcijama darivanja krvi iz godine u godinu sve veći, a posebno što se u ove humanitarne aktivnosti uključuju mladi.

Druženju u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu Banjaluka Boško Prosan, koji kaže da su danas u Prnjavor doveli i ljude koji su krv darivali više od 150 puta.

“Mi smo još uvijek zadržali humanost. Na neki način dajemo dio svog tijela da bismo spasili život drugih. Daćemo ako treba i zadnju kap krvi kome je to stvarno potrebno”, rekao je Prosan.

Prosan kaže da je prvi put krv darivao 1969. godine i da mu je žao što zbog starosne granice to više neće moći činiti.

On je pozvao mlade da se uključe u akcije Crvenog krsta i da naslijede starije generacije na ovom plemenitom zadatku.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije bio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*